Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. april 2003 kl 19.45 Brigaden

Brigaden går i vannet

Bernt (Åsmund-Brede Eike) forsøker å redde en mann som har forulykket i Akerselva. (Foto: Camilla E. Dahl, NRK)
Bernt (Åsmund-Brede Eike) forsøker å redde en mann som har forulykket i Akerselva. (Foto: Camilla E. Dahl, NRK)
Konfliktene ulmer fortsatt i Brigade 01, men det hindrer ikke medlemmene i å konsentrere seg om jobben som skal gjøres. I kveldens episode er hovedstaden rammet av flom, og brigaden må ut på et vått og farlig oppdrag.

Det er vårflom og øsregn i Oslo, og midt ute i den brusende, iskalde Akerselva klamrer en ung mann seg til en stein. Brigade 01 må rykke ut, og oppdraget gir Bernt anledning til å vise både dyktighet og mot.

Trond og Herman er fortsatt ikke på talefot etter lagerbrannen der Trond tok en avgjørelse som nesten ble fatal for dem begge. Også røykdykkerlederen Per er i konflikt med Trond og vurderer å skifte jobb.

Trond er igjen fjern og innesluttet i forholdet til Connie, som fortviler over at han avviser henne. Hun går for tiden på hormonspray som en forberedelse til prøverørsforsøket, og når hun i kveldens episode får kraftige magesmerter, er det venninnen Silje som stiller opp og blir med henne til legeundersøkelse.

Om "Brigaden"
Brannfolkene i Brigade 01 har en jobb som er svært krevende både fysisk og psykisk, og de utsettes for påkjenninger som ligger på grensen av det man kan klare. De stiller alltid opp – samtidig som de hele tiden spør seg om de kunne ha gjort mer, især når liv står på spill. Hva er drivkraften til mennesker som utsetter seg for slike belastninger?

Mannskapet har også et privatliv, men jobben setter forhold og familieliv på harde prøver. Spenninger finnes også i relasjonene mannskapet i mellom, og ikke minst ulmer en maktkamp mellom Brigaden og ledelsen ved brannstasjonen, som prøver å få sterkere kontroll over det ukonvensjonelle røykdykkerlaget.

Hovedskikkelsen i serien er Trond (Håkon Ramstad). Han nyter stor respekt fra kollegene for sin dyktighet og idealistiske innstilling til jobben, men kjenner seg utbrent og utilstrekkelig. Han sliter også i forholdet til samboeren Connie (Ines Prange). Etter at hans sjef og kamerat Torstein omkommer under en kirkebrann, går Trond likevel med på å etterfølge ham som brannmester for brigaden.

I tillegg er følgende skikkelser blant de sentrale i serien: Den sindige Herman (Anders Mordal), som er tørrlagt alkoholiker, den kjekke og kvinnesky Oddvar (Duc Paul Mai-The), den ambisiøse og korrekte Per (Hallvard Holmen), machomannen Bernt (Åsmund-Brede Eike) og den lojale og familiekjære Erik (Erik Kirkman). Den tøffe og tiltrekkende Andrea (Line Verndal) er Brigadens eneste kvinnelige røykdykker. Morten (Gerald Pettersen) er grinebiteren og intrigemakeren på laget, mens Olaf Tønder (John Sigurd Kristensen) er den kontrollerende og formalistiske sjefen på brannstasjonen. Den nyansatte branningeniøren Johannes (Paul Ottar Haga) blir først møtt med skepsis fordi han er åpent homofil, men blir snart både avholdt og respektert blant kollegene.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Regi: Erik Poppe, Christian Brym, Berit Nesheim og Tor Tørstad
Prosjektleder: Folke Gravklev, 23 04 53 67/41 61 82 66
Manuskript: MAIPO Film & TV-produksjon
I rollene bl.a. Håkon Ramstad (Trond), Ines Prange , Anders Mordal, Duc Mai-The, Hallvard Holmen, Åsmund-Brede Eike, Erik Kirkman, Gerald Pettersen, Line Verndal, Sajid Malik, John Sigurd Kristensen, Hans Rønningen, Marianne Mørk Larsen, Stine Varvin,
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51, 95 10 02 99

Blir også sendt førstkommende torsdag på NRK1LENKER
  • Hjemmeside