Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 31. januar 2004 kl 21.20 Med hjartet på rette staden

På hver sin side

Konstabel Mike og doktor Tricia havner på hver sin side av loven – i
Konstabel Mike og doktor Tricia havner på hver sin side av loven – i "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire TV)
Gullsmedforretningen i Aidensfield blir ranet, skurkene krasjer med fluktbilen, en av dem blir tatt, men på medisinsk grunnlag forbyr doktor Tricia politiet å avhøre mannen.

Samtidig kommer en berømt cricketspiller på besøk til landsbyen og tar inn på Aidensfield Arms og Pub. Oscar Blaketon er sterkt smigret av besøket og overtaler sportsmannen til å bli med på en cricketkamp til inntekt for et veldedig formål.

Mistenkt bysbarn
Weatherby, en av Aidensfields innbyggere, er godt kjent av politiet fra før. I forhør nekter han å ha noe med ranet å gjøre.

På hospitalet tar først Mike en lang tørn med å vokte på den skadde raneren. Først glemmer karene på politikammeret å avløse ham. Omsider dukker nybegynneren Tom opp, trøtt som en dupp, og tar over. Det er da også Weatherby viser seg, forkledd som doktor. Og den skadde raneren er snart på rømmen.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde "Med hjartet på rette staden" på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 11), "A Gentleman’s Sport" (ep.11)
I rollene: bl.a. Clare Calbraith, Jason Durr, Derek Fowlds, Philip Franks, William Simons, Geoffrey Hughes og Tricia Penrose
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57