Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. mars 2010 kl 20.10 Himmelblå

Tilbake til Ylvingen

Endelig er det klart for de siste åtte episodene av NRKs suksesserie
Endelig er det klart for de siste åtte episodene av NRKs suksesserie "Himmelblå". (Fotomontasje: Fredrik Arff / NRK)
Endelig er det klart for de åtte siste episodene av NRKs storsuksess "Himmelblå".

Etter et års ventetid kan seerne glede seg til siste sesong av "Himmelblå". Serien ble NRKs største dramasuksess noen sinne, med 1,2 millioner seere i snitt i fjor.

Hva hendte med Kim?
Nå skal sagaen om folket på Ylvingen avsluttes, og vi får svar på en rekke av spørsmålene som sto åpne etter forrige sesong.

Siden Kim forsvant på havet, har livet gått videre på Ylvingen. Marit driver pensjonatet "Himmelblå" alene og greier seg godt, men Robin savner Kim og har ikke gitt opp håpet om å finne ham.

Trøbbelmakeren returnerer
Kommunens rådmann Leif Grøndahl dukker en dag opp på Ylvingen med sin kone Turid. Han forteller at de har tenkt å ta et friår og bo i Leifs barndomshjem. Grøndahls fire døtre finner snart tonen med Robin, og han innvier Jenny, Ida, Veronika og Frida i sin stadige søken etter Kim.

Gammelt grums
Brynjar er skeptisk til nykommerne, han vet så alt for godt at hver gang Grøndahl dukker opp på Ylvingen, betyr det trøbbel. Hvis Leif virkelig ikke skal stenge skolen denne gangen, hva pønsker han på da?

Plutselig voksen
På pensjonatet planlegger Marit sommeren. Hun setter opp vaktplaner og tenker at Iris kan stå både på kjøkkenet og jobbe i kaféen. Men da Iris får et annet jobbtilbud, må Marit legge egne ønsker til side.

Om serien
"Himmelblå" er en varm og morsom feelgood-serie med handling lagt til den naturskjønne øya Ylvingen i Nordland.

De første åtte episodene ble sendt i 2008, og var en enorm suksess for NRK. Serien både åpnet og avsluttet med milliontall, hvilket gjorde "Himmelblå" til tidenes mest sette dramaserie i Norge.

Nå står de siste ferske åtte episodene for tur, og vi følger øyboerne videre gjennom hverdagsliv og fest, dramatikk, kjærlighet, gleder og sorger.

Dramaserie etter en idé av Timothy Prager, sesong 3 (8 episoder)
Produksjon: NRK Drama
Manusforfattere: Lasse Nederhoed, Morten Hovland, Birgitte Bratseth
Manusredaktør: Margrete Kåset
Regi: Petter Næss, Trond Fausa Aurvåg, Audny C. Øiamo-Holsen, Eva Dahr
Produsent: Vegard Stenberg Eriksen, Tore Bergstrøm
Medvirkende: Line Verndal (Marit), Elvira Haaland (Iris), Sebastian Warholm (Robin), Ketil Høegh (Brynjar), Ingrid Vollan (Britt), Lena Kristin Ellingsen (Karoline), Hallvard Holmen (Roy), Terje Skonseng Naudeer (Roland) m.fl.
Pressekontakt: Jade Josefin Nordahl/ 924 03 873 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900