Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 13. desember 2005 kl 21.25 Lov og orden: New York

Slakteren fra Den himmelske fredens plas

Etterforskerne Alex Eames (Kathryn Erbe) og Robert Goren (Vincent D’Onofrio) i
Etterforskerne Alex Eames (Kathryn Erbe) og Robert Goren (Vincent D’Onofrio) i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal)
Kunsthandleren Stuart Gaston har en kinesisk kontakt i New York, Pang Chiangji. Sistnevnte skaffer tilsynelatende ekte kalligrafier gjennom en forfalsker i Chinatown. På vei ut fra forfalskerens studio blir Chiangji en dag gjenkjent av Annie Ming Littleton, som roper ut at han er "slakteren fra Den himmelske fredens plass".

Provokasjonen fører til at Annie Ming Littleton blir skutt rett ned foran sine to barn og dør på gata i Chinatown. Goren og Eames blir straks satt på saken og forsøker å følge Ming Littletons bevegelser i dagene før tragedien.

Biter av bevis
Noe av det første de kommer over, er forfalskerens studio. Han viser seg å ha stukket av. Men det ligger igjen enkelte små biter av forfalskninger, nok til å se at utøveren av disse kalligrafiske arbeidene må være meget dyktig.

Kalligrafiene leder Goren og Eames til kunsthandleren Gaston, som viser seg å være en av de store fiskene også innen smugling av kunstverker fra arkeologiske utgravninger i Kina.

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2002
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 2
Kveldens episode: "Chinoiserie"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57