Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 20. mai 2005 kl 22.20 Jazzsolo: Charlie Hunter - åttestrengers gitar

To gitarister i én

I serien "Jazzsolo" stiller kalifornieren Charlie Hunter med sin spesialbygde 8 strengers Novak-gitar.

Det begynte med at Charlie Hunter så opp til en lokal gitarduo som kunne dele spillet seg imellom i et bassregister og et øvre register. Det hørtes ut som de spilte på én gitar. Hva om en mann kunne klare det samme? tenkte Hunter.

Enestående teknikk
Først noen år senere da han kom i kontakt med gitarbyggeren Ralph Novak, begynte Hunter å nærme seg målet. Resultatet ble en spesialdesignet 8 strengers gitar med egne bånd og akkordområder i bassregisteret.

Hunter har utviklet en enestående teknikk som tillater ham å gripe uvanlig varierte bassakkorder med venstre hånds tommel- og pekefinger, samtidig som han spiller melodilinjer i det øvre registeret med de tre andre fingrene.

Gitar-reparatørens sønn
Hunter forteller at han vokste opp forskjellige steder i San Fransisco-bukta og at hans mor skaffet penger til familien som gitar-reparatør. Sin første gitar fikk han for noen få dollar, og 16 år gammel bestemte han seg for å bli profesjonell musiker. I programmet spiller Charlie Hunter hovedsakelig sine egne komposisjoner.

Mer om serien
"Jazzsolo" byr på en rekke portretter av utvalgte jazzmusikere, hovedsakelig fra USA og Canada. Hver musiker får en time hver, og den er fylt av den musikken aktøren selv velger å presentere seg med som solomusiker.

Opptakene er gjort i den vakre Berkeley Church i Toronto, Canada.
a Wilson, and others.
Amerikansk dokumentarserie i fem deler (2004)
Originaltittel: Solos – The Jazz Sessions, Charlie Hunter – 8-string guitar
Produsert av: Cargo Film
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57