Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 17. april 2006 kl 22.15 Siv og Knut - en kjærlighetshistorie

Som skapt for hverandre

Siv og Knut giftet seg høsten 2003. I dokumentarserien følger vi dem i gode og onde dager. (Foto: Anniken Mjaaland)
Siv og Knut giftet seg høsten 2003. I dokumentarserien følger vi dem i gode og onde dager. (Foto: Anniken Mjaaland)
Seks mandager fremover blir vi kjent med Siv og Knut. Ekteparet fant hverandre i rusmiljøet og har som sitt høyeste ønske å få leve et rusfritt liv – sammen.

Høsten 2003 fortalte Dagbladet Magasinet historien om kjæresteparet Knut og Siv, begge to narkomane og hjemløse. Deres eneste mål var å skaffe nok penger til heroin og morfin, og paret levde sitt liv på gata i Oslo.

Likevel ønsket Knut og Siv å gifte seg. I en periode på fire måneder tigget Knut 14.000 kroner for å gi Siv drømmebryllupet hennes.

Magasinets reportasje fra bryllupet ble opptakten til en unik dokumentarserie. Regissør Are Faaberg har i etterkant fulgt Siv og Knut i over to år. Det hardt prøvede ekteparet byr på seg selv på godt og vondt, og vi får et innblikk i deres fortvilte hverdag, men også grenseløse kjærlighet overfor hverandre.

Første episode
Etter bryllupet har Siv og Knut fått eget rom på et hospits i Oslo. Der bor og lever de med rusavhengigheten som preger hele livet deres. Hver dag tilbringer Knut mer enn 12 timer som tigger på gata for å skaffe penger til Sivs heroin og morfin til seg selv. - Det er det harde livet du må leve, i tillegg til rusmisbruket, som gjør at du blir så sliten. Jaget etter penger sliter også på forholdet, sier Knut.

Ekteparet har søkt om avrusning og venter nå på å få komme inn til behandling. - Du drømmer jo om en annen tilværelse og om hvordan det skulle ha vært, sier Knut. - Tenk om vi kunne gjort helt vanlige ting, som å ta med familien på en kjøretur på landet, sier Siv.

I kveldens episode har Siv og Knut vært gift i et halvt år. Knut ønsker å markere dagen med en liten overraskelse til kona.

Innkjøpt dokumentarserie (2006)
Produsert av Rubicontv
Regi: Are Faaberg
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,