Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 19. juli 2005 kl 20.55 CP-magasinet

Funksjonshemmet i eteren

CP-magasinet besøker den svenske radiopersonligheten Annika Lantz som snakker om sine handikap som funksjonshemmet. (Foto: SVT)
CP-magasinet besøker den svenske radiopersonligheten Annika Lantz som snakker om sine handikap som funksjonshemmet. (Foto: SVT)
Den svenske radiopersonligheten Annika Lantz er funksjonshemmet og snakker mer enn gjerne om sine handikap.

Jonas og Olle i CP-magasinet besøker Annika Lantz hjemme hos henne selv. Det resulterer i en svært nærgående samtale om hva det vil si å være funksjonshemmet.

Mongo, CP og hva mer?
Dessuten terper Jonas og Olle videre på termer og ord som har med funksjonshemming å gjøre. Og de kårer fjorårets super-mongo i Sverige.

Et portrett av en tidligere suicidal er kanskje den sterkeste historien hittil i CP-magasinet. Det handler om Johanna som la seg ned på T-baneskinnene for å dø, men overlevde. Nå er hun rullestolbruker og har det bedre enn noen gang.

Mer om serien
Da det svenske "CP-magasinet" gikk av stabelen i fjor sommer, var det visstnok første gang et fjernsynsprogram ble laget av en funksjonshemmet og presentert direkte fra de funksjonshemmedes eget ståsted. Med "CP-magasinet" har programlederne Jonas Franksson og Olle Palmlöf skapt debatt i Sverige, en debatt som handler om problemer og holdninger som spesielt rammer de funksjonshemmede.

Folkene bak Sveriges Televisions magasin om og for funksjonshemmede ble sist høst tildelt Stora Journalistpriset for 2004 i kategorien "Årets förnyare".

Svensk magasin i 8 deler (2004)
Originaltittel: CP-magasinet
Produsert av: SVT
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57