Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. januar 2009 kl 22.30 Migrapolis: Bak fasaden

Kjendiskokkens datter

Trimdronninga Kari Jaquesson har gjort det til sin livsoppgave å få nordmenn opp av sofaen. Men hun har også en mindre kjent side som datter av restaurantgründeren Ben Joseph. (Foto: Arne Raanaas, NRK)
Trimdronninga Kari Jaquesson har gjort det til sin livsoppgave å få nordmenn opp av sofaen. Men hun har også en mindre kjent side som datter av restaurantgründeren Ben Joseph. (Foto: Arne Raanaas, NRK)
I Migrapolis møter vi tre personer som har utmerket seg på hver sine felt. Men det er også sider ved tilværelsen deres som er lite kjent for offentligheten. En av dem er trimdronninga Kari Jaquesson, som vokste opp på restaurant.

Trimeksperten Kari Jaquesson er mest kjent for sin utrettelige innsats for å få nordmenn i form. Den blide energibunten har imidlertid en bakgrunn som mange ikke kjenner til: Hun vokste opp på farens restaurant, La P’tite Cuisine på Solli plass i Oslo.

Faren Ben Joseph Jaquesson hadde argentinsk-fransk bakgrunn. Den fargerike restauratøren har fått æren for å ha tatt dyden på en traust norsk restaurantbransje på 60-tallet med couscous og froskelår. Kari jobbet med alt fra å skrelle hvitløk til å servere Wenche Foss og Rolf Stenersen.

La opp som musiker
Andres Rafael Diaz Rosa, bedre kjent som rapperen Diaz, ble omtalt som en ny komet etter platedebuten i 2000. Men for et par år siden la artisten fra Jessheim musikkarrieren på hylla. I dag jobber han for Røde Kors som leder for et ressurssenter på Majorstua i Oslo.

Diaz hadde ny platekontrakt, men følte selv at musikkmiljøet var for overfladisk. Han ville drive med noe annet og søkte nye utfordringer. I Migrapolis får vi høre mer om hvorfor han gjorde dette valget.

Basket og film
Basketballspiller Nima Taheri er kjent for sine sportslige prestasjoner. Den unge kristiansanderen har spilt for en rekke norske topplag.

Det mange ikke vet, er at Nima også driver et filmselskap i Bergen. Det heter Niim the Dream Productions og lager alt fra dokumentarer til musikkvideoer.

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Produksjon: NRK Østlandssendingen(2008)
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 – 95 10 02 99
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Migrapolis