Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 14. mars 2009 kl 18.45 Gasolin

Full gass med Gasolin'


Gasolin' har i dag status som tidenes danske rockeband. Vi følger bandet fra dets spede begynnelse blant hippier og husokkupanter i bydelen Christianshavn - frem til den populære kvartetten ble sprengt av indre konflikter i 1978.

Gasolin' ble dannet i 1969, og representerer for utallige skandinaver selve soundtracket til 70-tallet.

Ikke den slagne landevei
Medlemmene av Gasolin' hadde svært ulike musikalske bakgrunner, og bandet bar preg av store stridigheter innad. Mens gitaristen Franz Beckerlee hadde Jimi Hendrix som idol, holdt de andre med The Beatles. Språkmessig var de ei heller enige, og bandet kranglet ofte om de skulle synge på engelsk eller dansk.

Det første bruddet
Franz Beckerlee (gitar, saksofon), Wili Jønsson (bass, orgel) og den karismatiske Kim Larsen (sang, gitar) dro i hver sin retning - noe som ga bandet originalitet og musikalsk utvikling.

Men da Larsen fikk de to nevnte bandmedlemmene med på lage sanger på dansk, kom det første bruddet. Originalmedlem og trommeslager Bjørn Uglebjerg satte seg på bakbeina. Dette ville ikke han være med på og meldte seg ut - og inn kom Søren Berlev. (Del to av filmen sendes lørdag 21. mars.)

Dansk dokumentar (2006)
Originaltittel: Gasolin'
Produsert av: DR/ Samproduksjon
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900