Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. juli 2006 kl 17.00 NM friidrett 2006

Karen-Marie Ellefsen og Lars Lystad kommenterer fra NM i friidrett på Bislett stadion. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Karen-Marie Ellefsen og Lars Lystad kommenterer fra NM i friidrett på Bislett stadion. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Norgeseliten til dyst på Bislett

Ikke siden 1955 har NM i friidrett blitt arrangert i Oslo. I slutten av juli er det endelig nye Bislett stadion sin tur. NRK er naturligvis til stede.

Det er de tre Oslo-klubbene IK Tjalve, IL i BUL og SK Vidar som samarbeider om arrangementet i fellesskap med Norges Friidrettsforbund og NRK. I løpet av tre dager skal det konkurreres i 21 øvelser. Med unntak av 110 meter hekk, som kun mennene konkurrerer i, er det samme øvelser for kvinner og menn.

Siste test før EM
NM er siste stevne før EM i Göteborg, der Norge har en målsetning om fem finaleplasser og tre medaljer. En av dem det stilles høye forventninger til er spydkaster Andreas Thorkildsen. I det siste har han slitt litt med teknikken, men han er likevel en av favorittene til kongepokalen i NM.
Det blir dessuten spennende å følge Marius Bakkens formkurve. Han har uttalt at EM-medalje er målet, og i NM skal han etter planen løpe 1500 m og/eller 5000 m.

Comeback
NM kan også by på et uhøytidelig og kjærkomment gjensyn. De tre høydeveteranene Håkon Särnblom, Steinar Hoen og Steinar Grini har meldt seg på konkurransen. De hopper neppe like høyt som i glansdagene, som begynner å bli en stund siden. Hvem av dem er i best form nå?

Direktesending fra NRK Sport (2006)
Kommentatorer: Karen-Marie Ellefsen og Lars Lystad
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 77 51/92 01 55 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900