Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 11. november 2007 kl 20.05 Kvitt eller dobbelt

Apollo-programmet og dinosaurer

Johannes Dalen Giske (16), her med fagdommer Erik Tandberg( Foto: Anne liv Ekroll/NRK).
Johannes Dalen Giske (16), her med fagdommer Erik Tandberg( Foto: Anne liv Ekroll/NRK).
Kveldens nye kandidater heter Johannes Dalen Giske (16) fra Nesodden i Oslo og Oda Elisabeth Johnstuen (11) fra Stavanger. De skal opp i ytterpunktene Apollo-programmet og dinosaurer.

"Jeg er veldig fascinert av det mennesklige rundt Apollo-prosjektet, ikke så mye teknologien", sier Johannes Dalen Giske. Han tilføyer at han er mest interessert i hva romferdene gjorde med astronautenes liv.

Interessen fikk han da han var på ferie i Devon i 2001 og stefaren fortalte om Apollo 13. "Jeg syntes det var så ekkelt alt astronautene hadde opplevd. Så fikk jeg en bok om Apollo av onkelen min til jul det året, og boka ble med meg overalt. Jeg var fast bestemt på å bli astronaut i over to år etter det" sier Johannes. I kveld prøver han seg som Apollo-ekspert i Kvitt eller Dobbelt.

Dinosaurer
Oda Elisabeth Johnstuen er helfrelst på dinosaurer. Interessen fikk hun da han var med faren sin på oljemuseet i Stavanger for 4 år siden. Det var spesielt en tro kopi av en Tyranusaurus Rex, som fanget hennes interesse. Oda kjenner nesten ingen som er interessert i dinosaurer.

Skolekameratene mener at at det er en litt rar interesse, og det kan Oda også være enig i. I sommerferien fikk Oda med seg hele familien til Paris for å besøke Naturhistorisk museeum, et museum med dinosaurer som Tyranusaurus rex, Diplodocus og Compsmathus. Vinner Oda 48 000 vil hun bruke det blant annet til vetrinærutdannelse når hun blir stor.

Om "Kvitt eller dobbelt"
"Kvitt eller dobbelt" gikk første gang i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programserien har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden for voksne så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder.

I fjor ble Kvitt eller dobbelt igjen en seersuksess, denne gangen med Nadia Hasnaoui som er programleder i studio. På "bakrommet" har hun god hjelp fra Christian Strand. Mens Nadia spør ut kandidatene, følger Christian familie og venners reaksjoner på sidelinjen.

I hvert program møter vi tre unge mennesker med spesialkunnskap om et bestemt tema. De spenner vidt, fra Elvis og Tutankhamon til Rally VM og norske kommuner, for å nevne noe. Til sammen var det 1400 som meldte sin interesse for å delta i spørreprogrammet.

Hver kandidat starter på 1500 kroner og dobler deretter premien til summen utgjør 48.000 kroner. I tillegg til en fagdommer for hvert tema er Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, hoveddommer. Hun vil sørge for at konkurransen går riktig og rettferdig for seg.

Egenprodusert underholdning (2007)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Christian Strand
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Karoline Berg 23049486/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no
LENKER
  • Les mer