Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. september 2008 kl 23.15 Nattkino: Hjerter i Atlantis

Anthony Hopkins i drama

Hjerter i Atlantis: Det oppstår et nært vennskap mellom Ted (Anthony Hopkins) og Bobby (Anton Yelchin). (Foto: Castle Rock Entertainment)
Hjerter i Atlantis: Det oppstår et nært vennskap mellom Ted (Anthony Hopkins) og Bobby (Anton Yelchin). (Foto: Castle Rock Entertainment)
Da Bobby Garfield kommer tilbake til hjembyen for å være til stede i begravelsen til en barndomsvenn, strømmer minnene fra den magiske sommeren i 1960 på. Den sommeren fikk pensjonatet der Bobby bodde en ny leietaker, Ted, som forandret Bobbys liv for alltid.

Bobbys far er død, og han har bare et vagt bilde av ham. Det er forkludret av morens bitterhet. Moren er i tillegg svært selvopptatt og bryr seg over hodet ikke om hva Bobby driver med. Men leieboeren Ted trer inn som en god erstatning for en farsfigur og gir ham både vennskap og oppmerksomhet.

Leieboeren spør om Bobby vil gjøre en jobb for ham. Han er gammel og øynene svikter, så han vil at Bobby skal lese avisen for ham. Men det er ikke alt han ønsker at Bobby skal gjøre. Han engasjerer også Bobby til å hjelpe ham å unngå en stor fare som forfølger ham.

Og da den siste sommeren i Bobbys barndom går mot slutten, har Ted gitt ham en ny forståelse av hvem hans far var, av mulighetene til et normalt liv og til kjærlighet, før en rekke hendelser innhenter dem.

Om filmen
Filmen er basert på en novelle av krimforfatteren Stephen King.

Amerikansk drama fra 2001
Originaltittel: Hearts in Atlantis
Regi: Scott Hicks
Produksjon: Castle Rock Entertainment
Med Anthony Hopkins, Anton Yelchin, Hope Davis, Mika Boorem, Will Rothhaar og David Morse.
Kontaktperson: Silje Marie Lien, tlf 986 35 556
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no