Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. mai 2002 kl 20.25 Ole Ivars

En helaften med Ole Ivars

Ole Ivars har vært i dansemusikkens tjeneste i 37 år. (Foto: NAMA)
Ole Ivars har vært i dansemusikkens tjeneste i 37 år. (Foto: NAMA)
Ole Ivars er inne i sin 37. sesong som et av Norges ledende danseband. Det hele startet i 1964 i Hamar-distriktet, mens det store gjennombruddet kom i 1968 med sangen "Regnets Rytme". Den solgte til gull, noe som på den tiden var meget uvanlig. Samme året fikk gruppen sølvplate for sin første LP. Det var den første, laget av et norsk band, som noensinne hadde solgt i 25.000 eksemplarer.

Ole Ivars, som er et av Norges lengst turnerende og ikke minst kjæreste danseorkestre, gjestet sist høst Momarkedet. I kveld viser NRK konserten som byr på gamle og nye slagere presentert av Tande-P.

Velmerittert
Ole Ivars har klart å holde på sin popularitet i alle årene siden -64. I dag er de mer etterspurt enn noensinne. Dansebandet har gitt ut 28 lp/cd- plater og mottatt en rekke trofeer i løpet av de 37 årene. Av nyere melodier kjenner mange "Kalle med fela", "Spellemannsblod" , "Fem gule enker", "Nei, så tjukk du har blitt", "Samefolkets land"og "Jag trodde änglorna fanns".

Ole Ivars er det norske dansebandet som har oppnådd mest innen sin genre. Blant annet lå de øverst på Norsktoppen i 1993 og -94 med "Spellemannsblod", og i-95 med "Fem gule enker".

Albumet "Ole Ivars i 2000" solgte til gull bare på noen få måneder, og CDen "Dans på Skjermertopp" vant historiens første Spellemannpris for danseband i –96.

Også "Ole Ivars i 2000" vant Spellemannprisen, i 1999 i klassen for danseband. I tillegg ble gruppen kåret til Årets Spellemann. Begge prisene henger høyt, og bandet er utrolig stolte.

Også under Spellemannprisen i fjor ble det heder og ære, da det siste albumet, "Medisin mot det meste", vant klassen for danseband.

Hvem er de?
Ole Ivars består i dag av seks musikere. Disse er:

Ole Ødegård startet bandet og trakterer fremdeles tangentinstrumentene etter 37 år. Arne Willy Foss er også fra originalbesetningen. Han spiller mange forskjellige treblåsinstrumenter og er bandets glade gjøgler. Arild Engh har slått trommer i bandet siden 1978. William Kristoffersen har vært med siden 1983. Han er bassist og en av vokalistene. Han har skrevet alle gruppens "hitlåter" de siste årene, og har også laget musikk for mange andre kjente artister i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Tore Halvorsen er gruppens hovedvokalist. Han har ikke vært med lenger enn fra 1988, men er en av landets mest garvede og rutinerte innen denne genren. Bjørn Elvestad er den "nyeste". Han kom med 1.1.96. Han spiller gitarer, steelgitar, fele, trekkspill og saxofon.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Tande-P
Prosjektleder: Siss Kvamme
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
Ole Ivars har vært i dansemusikkens tjeneste i 37 år. (Foto: NAMA)