Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. juni 2000 kl 22.00 Detektimen: Drapsalarm

Detektimen: Drapsalarm (t)

NRK1 fredag 2. juni kl 22.00
Detektimen: Drapsalarm

Makabert måltid

Rektor ved det medisinske fakultetet ved Branagh University er myrdet. Liket er oppdelt og spredd utover bordet i kantinen som et slags Frankenstein-monster. Det viser seg at det kun er hodet som tilhører torsoen. De andre lemmene er fra fire andre lik.

Morderen etterlater seg en serie av kryptiske spor i form av bordkort ved det grusomme middagsbordet. Hva betyr dette? Er navnene mulige mistenkte og er en av dem morderen?

En tallerken med lever er plassert foran en tidligere lektor, urettferdig presset ut av universitetet av offeret. En ribbet og stekt fugl er servert en student som er følelsesmessig involvert med en lærer. En student som også tyr til ekstreme måter å betale studiene på. Et saueøye og en liten sjøfugl er forretten plassert foran professoren ved det medisinske fakultet, som i høyeste grad er involvert i de andres problemer. En fisk og en tom tekopp tilbys en hardt presset student på kanten av et nervøst sammenbrudd, og som skjuler en smertefull hemmelighet.

Og så er det marken - plassert på bordet uten at den tilhører noen. Eller gjør den det? Representerer den morderen? Eller kan den på en eller annen måte ha en sammenheng med en av de mistenkte?

Tessa, Steve og resten av drapsavsnittet må tolke hvert eneste spor nøye for å løse mysteriet bak måltidet og til slutt avsløre morderen.

NRK1 fredag kl 22.00

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Murder Call
I rollene: Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott og Jennifer Kent
Av Jennifer Rowe og Hal McElroy
Produksjon: Hal McElroy/Southern Star for Nine Network Australia
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83