Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. november 2000 kl 19.55 På grensen: Leifs fine lille ansikt

På grensen: Leifs fine lille ansikt (ttv


NRK1 lørdag 4. november kl 19.55
På grensen (8:8)

Farvel til tollstasjonen

I den siste episoden i \"På grensen\" får Conny vite at Tollverket vurderer å legge ned den svenske delen av tollstasjonen fordi han ikke har tatt noen smuglere på åtte år. Conny blir helt fra seg og legger en plan for å lure sine overordnede. Runar foreslår at han kan gå over til å vaske gulv i stedet.

Men Runar støtter likevel sin svenske kollega fullt ut, og med Barbro på laget legger trekløveret en utspekulert plan. Barbro skal spille smugler, men så kommer en persienneselger og kludrer til det hele.

Tollverket gir seg ikke uten kamp, og for å vise hvem som egentlig bestemmer, sender de den myndige tolldamen Anna (Åsa-Lena Hjelm). Med pisk og autoritet blir det en annen vals på tollstasjonen fra nå av!

Svensk-norsk samarbeid
NRK Drama og SVT Drama Göteborg har lange tradisjoner i å samarbeide om såkalte sitcom-serier. Dette samarbeidet har i årenes løp ført til suksesseriene \"Fleksnes\", \"Albert og Herbert\" og \"Fredrikssons Fabrikk\". Nå var det på tide å skape en serie sammen igjen, og denne gangen ble manusforfatterne Ulf Malmros og Lars Vasa Johansson engasjert til å skrive manuset.

Hovedpersonene
Runar (Ingar Helge Gimle) og Conny (Claes Månsson) har tilbrakt hele sitt arbeidsliv på grensestasjonen mellom Norge og Sverige, og tiden har stått litt stille. Så kommer Barbro (Gunnel Fred) og roter det til. Hun har flyttet fra storbyen for å leve et idyllisk liv på landet, og hennes ambisjon er å skrive bok. Nå starter en klønete kamp mellom Runar og Conny om Barbros oppmerksomhet.

Sigmund Sæverud spiller kjøpmannen Leif som er en sentral person i serien, mens Mathias Calmeyer og Tone Helly-Hansen gestalter forskjellige roller som norske menn og kvinner. Også svenske Ingemar Carlehed fremtrer i ulike roller som svenske kvinner.

NRK1 lørdag kl 19.55

Samproduksjon NRK Drama og SVT Drama Göteborg
Produsent: MTV Produktion
Medvirkende: Ingar Helge Gimle, Claes Månsson, Gunnel Fred, Sigmund Sæverud, Tone Helly-Hansen, Ingemar Carlehed og Mathias Calmeyer
Regi: Göran Parkrud
Prosjektleder NRK Drama: Hallvard Blekastad
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
Myndige Anna fra Tollverket griper inn i Connys hverdag, nå blir det en annen vals! (Foto: SVT Gøteborg)