Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. april 2012 kl 21.25 Miss Marple: Liket i biblioteket

En sak for Miss Marple


Miss Marples venninne, Dolly Bantry, ber om hjelp når de finner en mystisk kvinne død i biblioteket deres. Da de senere får vite at en kvinne er forsvunnet fra hotellet hun jobbet ved, virker det som offeret er identifisert. Men så dukker nok et lik opp…

Miss Marple begynner øyeblikkelig å undersøke liket, noe den lokale politisjefen oberst Melchett misliker. Men uavhengig av hverandre mistenker både Marple og Melchett den lokale slyngelen Basil Blake for å ha noe med mordet å gjøre. Han er kjent for sine ville fester og blonde venninner.

Trådene samles
Inspektør Harper fra nabokommunen får høre at en blond danserinne, Ruby Keene, ansatt på The Majestic Hotel, er savnet. Rubys kusine Josie bekrefter at liket i Bantrys bibliotek er Ruby. Men har alle gjestene på hotellet alibi?

Et lik til…
En natt senere blir et lik funnet i George Bartletts utbrente bil. Miss Marple er sikker på at liket er den savnede speiderpiken Pamela Reeves, og at de to mordene har noe med hverandre å gjøre. Med Dolly Bantry på slep forteller Miss Marple Melchett og Harper hvem som myrdet Ruby og Pamela. Hun avslører også den dyktige, men skjebnesvangre måten de ga seg selv alibi på.

Sendt tidligere.

Britisk drama (2004)
Originaltittel: "Miss Marple: The Body in the Library"
Produsert av: LWT
Med Geraldine McEwan (Miss Jane Marple), Joanna Lumley (Dolly Bantry), James Fox (Arthur Bantry), Simon Callow (Colonel Melchett), Jack Davenport (Inspektør Harper), Emma Williams (Ruby Keene) og David Walliams (George Bartlett)
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no