Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. juni 2003 kl 23.55 Advokatene

Manndattera og kjerringdattera

Fru Littlefield (Isabella Hoffmann) har mistet sin datter, ihjelslått med stefarens golfklubbe.
 (Foto: 20th Century Fox)
Fru Littlefield (Isabella Hoffmann) har mistet sin datter, ihjelslått med stefarens golfklubbe. (Foto: 20th Century Fox)
Ekteparet Littlefield har to døtre, og den ene er funnet drept med en av herr Littlefields golfkøller. Sakføreren Ellenor Frutt vant i forrige episode saken mot sæd-donatoren Michael Hale, men svangerskapet hun nå gjennomgår bringer henne likevel inn en dyp krise.

Advokat Bobby Donnell skal forsvare Raymond Littlefield, tiltalt for å ha drept stedatteren Fiona og for å ha misbrukt henne seksuelt. Fionas blod er funnet på en av hans golfklubber etter drapet, men moren Kate Littlefield hevder at ektemannen aldri har forbrutt seg mot stedatteren og at det er hans elskerinne som har drept hennes datter.

Ultralyd
Etter å ha triumfert mot saksøkeren Michael Hale, sæddonatoren som krevde farskap til barnet hun bærer, er Ellenor Frutt blitt dårligere og dårligere. I ukens episode blir hun undersøkt med ultralyd av en fødselslege, som finner at hun har en alvorlig infeksjon.

Søsterens vitneprov
I drapssaken mot Raymond Littlefield underkjennes vitneprovet til Jenny Littlefield, søster av den drepte. I vitneboksen uttaler hun at den drepte likte å sjokkere og at en av historiene hun pleide å fortelle var at hun "sov sammen med" stefaren. Dommeren klubber straks utsagnet som "oppspinn".

Samtidig er advokat Bobby Donnell kommet under vær med at fru Littlefield kan arve et fond pålydende to millioner dollar etter datteren Fiona.

Mer om serien
En ny omgang av "Advokatene" (serie 5) sendes ut over våren og sommeren, som før med historier fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Statsadvokat Helen Gamble er (Lara Flynn Boyle) er Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams) og fått ja – nå går det mot bryllup. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 5)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57