Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 2. april 2001 kl 19.30 Puls

Puls (ttv)


NRK1 mandag 2. april kl 19.30
Puls

Blir Vera Kvaal kvitt fobien sin?

Det ser rart ut, høres utrolig ut og det er kontroversielt. I Puls i kveld skal det gjøres et forsøk på å kurere to personer for fobi. En av dem er NRK-journalisten Vera Kvaal. Helt siden hun var liten, har hun vært redd høyder. En bratt, lang trapp kan være nok til å fremkalle den ubehagelige angsten. Nå skal hun kureres.

Er det virkelig mulig å bli kvitt høydeskrekk, hundeskrekk eller heisfobi i løpet av en halvtimes Pulssending? Mange vil nok si at det er umulig. Men mannen bak behandlingsmetoden Thought Field Therapy (TFT), Mats Uldal, hevder at det lar seg gjøre, men at det er umulig å garantere et godt resultat på så kort tid. Ifølge ham kan det ta alt fra ti minutter til flere timer å bli kvitt fobien.

Uldal mener at TFT- metoden snur opp-ned på tidligere sannheter om hvor lang tid det tar å kurere eller lindre negative følelser.

Ugress kan bli millionindustri
De vokser i grøftekanter og er ikke særlig pene å se på. Groblad heter ugresset som i plantemedisinen har vært kjent for sin helende virkning på sår. Møt Larvik- bonden som jobber for å dyrke fram den mest effektive utgaven av arten, og få med deg hvordan du kan lage din egen gode sårmedisin.

Gambler med folks helse?
I kveldens sending settes det også søkelys på et brennbart tema: Forskning viser at barn som vokser opp nær kraftledninger, oftere får blodkreft enn andre barn. Likevel bygges det nye kraftledninger tett inntil boligområder - og i Hareid kjemper lokalbefolkningen mot \"Krafttrollet\".

NRK1 mandag kl 19.30

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Lars Kise
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)
http://www.nrk.no/fakta/puls/

Bilde
Helene Sandvig leder Puls. (NRK-foto: Ole Kaland)

Vera Kvaal, Harald Reitan og Helene Sandvig. (Foto: Anne Marthe Albers, NRK)