Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 6. april 2009 kl 23.30 Inspektør Lynley

Jobbtraumer

Inspektør Thomas Lynley (Nathaniel Parker, t.h.) og etterforsker Barbara Havers (Sharon Small) må kontakte det lokale politi i Suffolk i en mordsak. (Foto: BBC Worldwide)
Inspektør Thomas Lynley (Nathaniel Parker, t.h.) og etterforsker Barbara Havers (Sharon Small) må kontakte det lokale politi i Suffolk i en mordsak. (Foto: BBC Worldwide)
Hun hatt flere traumatiserende opplevelser på jobben. Nå er Barbara Havers tilbake i tjenesten som mordetterforsker hos Scotland Yard, etter å ha blitt skutt i forrige episode. Som før er hun inspektør Lynleys partner.

Det er Havers’ første dag på jobben etter skyteepisoden. Hun får straks et nytt oppdrag, og også denne gangen står et haglgevær sentralt i saken. Åstedet er en liten plass på landet i Suffolk.

Åpne sår
Selv om Havers i det ytre virker rolig og stabil, er Lynley engstelig for at oppdraget kan komme til å åpne ferske sår. I rask rekkefølge skjer flere merkelig ting i saken. Noen sender et fotografi til den lokale politistasjonen. Så dukker det opp et mystisk ord på muren der mordet fant sted.

Lynley og Havers slutter seg til at det er noen som prøver å gi politiet en pekepinn, kanskje noen som er direkte involvert i saken. Sporene leder dem til en hemmelighet som landsbyen har holdt skult i mange år.

Mer om serien
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser fram.

Britisk kriminaldrama (2005)
Originaltittel: Inspector Lynley, serie 4
Kveldens episode: In Divine Proportion
Produsert av: A BBC/WGBH Boston co-production/BBC Worldwide
Med bl.a. Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no