Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 11. september 2003 kl 20.35 Filmplaneten

Filmhøst

Mikal Olsen Lerøen leder
Mikal Olsen Lerøen leder "Filmfront" og har tatt turen til filmbyen New York, der han snakker med blant annet Ewan McGregor og Renée Zellweger. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
"Filmplaneten" skal sikre høsten for de filminteresserte! Gjennom sesongen skal programleder Mikal Olsen Lerøen innom alle kategorier. Blant annet ser han nærmere på den store norske filmhøsten. I første program tar han pulsen på verdens mest populære filmby – New York.

"Filmplaneten" har en helt annen form en det seerne er vant med fra NRKs tidligere filmprogram. Det er ingen studiosetting, og heller ingen anmeldelser eller terningkast. Visjonen er heller at publikum skal få lyst til å se film, og Lerøen snakker med de store stjernene, regissører eller besøker aktuelle filmsett.

Om Mikal Olsen Lerøen
Lerøen er vel bevandret i filmens verden fra før. Han har jobbet flere år som filmjournalist i NRK Radio, blant annet med magasinet "Filmfront", og er formann i Norsk Filmkritikerlag. Nå ser han fram til å å formidle filmstoff gjennom tv-skjermen, og "Filmplaneten" mener han treffer et bredt spekter av interesserte.

New York
I New York tar Lerøen oss med til stedene du er nødt til å besøke dersom du er interessert i film. Han prater med regissører og skuespillere om deres forhold til filmbyen.

I kveldens program skal det også handle om ny film – som 60-talls inspirerte "Down with Love" med Renée Zellweger og Ewan McGregor. Lerøen møtte de to stjernene.

Egenprodusert filmprogram
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Haagen Guttu
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23047751/mob: 93046697