Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 10. august 2012 kl 21.40 Detektimen: Poirot: Kortene på bordet

Hvem er morderen?


En hyggelig bridgekveld utvikler seg til en mordetterforskning. Den mystiske Mr. Shaitana inviterer åtte gjester til et selskap, fire detektiver og fire andre som han tror har begått mord. De deles i to bridgelag. Poirot er på laget med detektivene, og de får en ekte sak å etterforske når verten blir funnet død i ørelappstolen sin.

Mordet kan bare være begått av en av de fire som spilte bridge i dagligstuen, major Despard, Dr. Roberts, Mrs. Lorrimer og Miss Meredith.

De fire detektivene som har spilt bridge i spisestuen, bestemmer seg for å finne ut hvem morderen er. Poirot kommer med opplysningen om at Mr. Shaitana hadde fortalt ham at han ville invitere fire mulige mordere. Det virker sannsynlig at en av disse fire myrdet Shaitana for å stoppe ham fra å avsløre for mange hemmeligheter.

Førstebetjent Jim Wheeler intervjuer de mistenkte, og sjekker fortiden deres gjennom vanlige politikanaler. Krimforfatteren Mrs. Oliver konsentrerer seg om Anne Meredith, en sjenert og vakker 25-åring. Poirot derimot er mer interessert i hvordan det andre laget spilte bridge, og deres observasjons- og konsentrasjonsnivå.

Det viser seg at samtlige fire mistenkte bærer på mørke hemmeligheter, noe Poirot nøster opp på sin elegant og intelligente måte.

Filmen er sendt tidligere.

Britisk krimdrama (2005)
Produsert av Granada Television
Originaltittel: "Poirot: Cards on the Table"
Med David Suchet (Poirot), Zoë Wanamaker (Ariadne Oliver), Tristan Gemmill (Major Despard), Alex Jennings (Dr. Roberts), Lesley Manville (Mrs. Larrimer), Lyndsey Marshal (Anne Meredith) og Alexander Siddig (Mr. Shaitana)
Regi: Sarah Harding
Kontaktadresse presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900