Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 27. januar kl 20.15 Brøyt i vei

Eksamensnerver


Lena er spent og nervøs. Etter flere års jobbing skal hun og hunden Torres endelig gå opp til lavinehundeksamen.

En lavinehund er en søkshund som er trent opp i å lete etter mennesker som er tatt av ras. Utdanningen tar om lag tre år og fører til offentlig godkjenning av både hund og fører etter bestått eksamen. Det er mye som står på spill for Lena når hun endelig skal få vise fram hva hun og Torres kan.

Også Stein Eivind er spent. Han skal ta med seg ei søt jente på date med brøytebilen til Nordkapp-platået. Men for firmaet hans ser ikke fremtiden lys ut. Det blir klart for Stein Eivind og faren når de går gjennom regnskapet.

Hans har hatt en tung friuke hjemme i Brenna. Moren er i dårlig form, og han har ikke lyst til å dra ut på en ny jobbuke.

Om serien
I et land med lange vintre og enorme avstander er brøytemannskapene en yrkesgruppe alle er avhengige av. Uten dem stopper Norge. «Brøyt i vei» er en serie fra NRK Troms og Finnmark om brøytemannskap på jobb i spektakulær, men også ekstrem og nådeløs natur. Vi møter Stein Eivind, Lena og Hans, som kjemper en evig kamp mot naturkreftene på hver sin fjellovergang i Finnmark.

Hovedpersonene
Hans Josefsen har vært brøytebilsjåfør i sju år på fylkesvei 888 Bekkarfjord – Hopseidet. Strekningen er ekstremt utsatt og ofte kolonnekjørt eller stengt.

Lena Berg er følgebilsjåfør på fylkesvei 98 Ifjordfjellet. Denne viktige fjellovergangen går under navnet «Cowboyfjellet», fordi det er så værhardt her og veistandarden er dårlig.

Stein Eivind Løvland startet sitt eget brøytefirma som 21-åring. I dag er de tre ansatte med ansvar for E69 mellom Honningsvåg og Nordkapp.

Se flere bilder publisert til seriestarten:
Brøyt i vei - episode 1

Dokumentarserie i 6 deler
Produksjon: NRK Troms og Finnmark
Manus og regi: Hans Christian Storrøsten
Prosjektleder: Mari Bjørnsdatter Knudsen
Redaktør: Pål Hansen
Presseansvarlig: Helene Amlie, 95100299
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 23 04 70 00


LENKER
  • Brøyt i vei - episode 1