Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. mars 2006 kl 19.55 Borettslaget

Vann til besvær

Driftsleder Roy Narvestad setter opp tørrklosett i bakgården. Foto: Pål O. Nissen, NRK.
Driftsleder Roy Narvestad setter opp tørrklosett i bakgården. Foto: Pål O. Nissen, NRK.
Linda Johansens uhell med gullringen fører til at vannverket må komme på befaring i Tertitten. De må prøve å hente ringen opp fra avløpet. Her oppdages det store skader i systemet som driftsleder Narvestad må ta seg av…

Driftslederen finner det nødvendig å stenge av vannet i hele borettslaget, men er omtenksom nok til å plassere tre tørrklosett i bakgården for de 320 beboerne. Linda er temmelig bestyrtet over at hun må gå helt til bensinstasjonen for å fylle vann.

Det er en stor dag for Ruth. Hun må løpe en ekstra gang til utedoen av nervøsitet. Hun skal nemlig kjøre opp! Heldigvis er sensor en meget kjekk og fornuftig kar.

Piirkas desperasjon når uante høyder. Hvis han skal få gjennomført en hårtransplantasjon, må han skaffe penger. Mye penger. Fort. Han vender seg i sin desperasjon til den finske ambassaden, bare for å oppdage at de ikke vil ha noe med ham å gjøre. Hva gjør en stakkars utlending når han skal tjene penger i hovedstaden? Jo, da er det bare å komme seg til Bogstad camping og slå seg ned sammen med polakkene og vente på oppdrag. Ganske snart dukker det opp en velstående vestkantfrue som trenger arbeidskraft og Piirka slår til.

Linda Johansen er kommet seg etter uhellet med gullringen i klosettskålen og drar av gårde til treningssenteret. Det er travlere enn hun hadde forestilt seg, men hun innser at hun må lide litt for skjønnheten dersom hun skal kunne få på seg kjolen sin til missekonkurransen.

Nikolay, Wilhelm og Andreas har et møte med plateselskapet Universal Music. Dette er deres store sjanse! De er rimelig kjepphøye når de ankommer, men det spørs om platedirektøren er like begeistret for demoen som det gutta selv er.

Om serien
I vår sendes åtte nye episoder av komiserien "Borettslaget". I Tertitten Borettslag er driftsleder Narvestad fortsatt den ubestridte høvdingen og holder hjulene i gang med pinlig nøyaktighet. Linda Johansen slanker seg for å komme inn i kjolen hun brukte da hun ble Frøken Vesterålen i 1965. Ali og kona Eva strever med tidsklemma som småbarnsforeldre flest, og Piirka strever stort sett med allting. Det er flyttet inn tre nye beboere i Tertitten – bærumsguttene Nikolay, Andreas og Wilhelm. De driver med musikk og drømmer om å gjøre det stort som hip hopere. Narvestads søster Ruth er i ferd med å løsrive seg fra sin dominerende bror, blant annet ved å ta sertifikat. Yngve Freiholt har en ny karriere og blir sterkt involvert i livet til sin nevø, Roger.

Egenprodusert komiserie
NRK Underholdningsavdelingen
Manus: Robert Stoltenberg
Regi: Pål O. Nissen
I rollene: Robert Stoltenberg, Sidsel Sørli, Øystein Holm Larsen, Thomas Seeberg, Iram Haq, mfl.
Prosjektleder: Guri Skavlan
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364


LENKER
  • Persongalleriet