Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 16. juli 2002 kl 19.30 Mat

Italienske nytelser

Tomas Tengby boltrer seg i søritalienske nytelser i kveldens program. (Foto: SVT)
Tomas Tengby boltrer seg i søritalienske nytelser i kveldens program. (Foto: SVT)
Bli med programleder Tomas Tengby på en annerledes ferietur til Sicilia! Sammen med en liten gjeng med mat- og reiseglade mennesker er han på besøk hos Örjan Klein og mathistorikeren Gunilla Englund. Formålet er å fråtse i Sør-Italias rike mat- og kulturhistorie.

Som Tomas får erfare, handler en matreise av denne typen ikke bare om å smake på lokale godsaker. Det gjelder også å studere, handle, forberede og lage mat i henhold til sicilianske tradisjoner. Tomas passer også på å prøvesmake den verdensberømte italienske isen.

Tv-kokken Tina Nordström er selvsagt også på plass bak kjøkkenbenken. I kveld avslører hun hemmligheten bak sin vanvittig gode sitronmarengspai med vaniljesaus. Ingediensene er butterdeig, sitronkrem, varm vispet marengs og hjemmelaget vaniljesaus som tilberedes etter alle kunstens regler.

Om serien
Programleder Tomas Tengby og kokken Tina Nordström tar oss med rundt i det europeiske kjøkken. De lover nyttige og spennende retter for alle – også nybegynnere. Hovedingrediensene er frukt, grønnsaker, fisk og skalldyr.

Vi blir også med på innkjøp og på spennende matreiser, og det blir reportasjer og historikk. Og ikke minst vil det bli forslag til alternative råvarer som kan lokke seerne ut på kjøkkenet.

På seriens hjemmesider finner du alle oppskriftene, tips og annen matnyttig informasjon.

Svensk serie fra 2001
Programleder: Tomas Tengby
Kokk: Tina Nordström
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf. 23047853/90775758LENKER
  • Hjemmeside 
  • Kveldens oppskrift