Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. januar 2003 kl 19.45 Brigaden

Bekymret pappa

Erik (Erik Kirkman) begynner å innse at noe er galt med hans nyfødte barn. (Foto: Erik Poppe)
Erik (Erik Kirkman) begynner å innse at noe er galt med hans nyfødte barn. (Foto: Erik Poppe)
Det nyfødte barnet til Erik er fremdeles på sykehus, og den familiekjære røykdykkeren begynner å forstå at ikke alt er som det skal være med hans femte barn.

Lagets leder Per synes at Erik virker ustabil. Nå ønsker han å ta ham ut av aktiv tjeneste på røykdykkerlaget.

Politiet ber Brigade 01 om å være ekstra observante når de er på uttrykning. De er nemlig sikre på at det går en ildspåsetter løs.

Oddvar begynner å holde et øye med Joakim, både fordi han liker guttungen, men også fordi han er redd for at det er Joakim som er uforsiktig med fyrstikker.

Den kvinnekjære Bernt redder et par damer i en pipebrann. Han inviterer dem ned på stasjonen, og Alfred benytter anledningen til å selge brannmannskalendere.

Om serien
Brannfolkene i Brigade 01 har en jobb som er svært krevende både fysisk og psykisk, og de utsettes for påkjenninger som ligger på grensen av det man kan klare. De stiller alltid opp – samtidig som de hele tiden spør seg om de kunne ha gjort mer, især når liv står på spill. Hva er drivkraften til mennesker som utsetter seg for slike belastninger?

Mannskapet har også et privatliv, men jobben setter forhold og familieliv på harde prøver. Spenninger finnes også i relasjonene mannskapet i mellom, og ikke minst ulmer en maktkamp mellom Brigaden og ledelsen ved brannstasjonen, som prøver å få sterkere kontroll over det ukonvensjonelle røykdykkerlaget.

Hovedskikkelsen i serien er Trond (Håkon Ramstad). Han nyter stor respekt fra kollegene for sin dyktighet og idealistiske innstilling til jobben, men kjenner seg utbrent og utilstrekkelig. Han sliter også i forholdet til samboeren Connie (Ines Prange), som føler at hun kommer i annen rekke og tenker på å forlate ham. Etter at hans sjef og kamerat Torstein omkommer under en kirkebrann, går Trond likevel med på å etterfølge ham som brannmester for brigaden.

I tillegg er følgende skikkelser blant de sentrale i serien: Den sindige Herman (Anders Mordal), den kjekke og kvinnesky Oddvar (Duc Paul Mai-The), den ambisiøse og korrekte Per (Hallvard Holmen), machomannen Bernt (Åsmund-Brede Eike) og den lojale og familiekjære Erik (Erik Kirkman). Den tøffe og tiltrekkende Andrea (Line Verndal) er Brigadens eneste kvinnelige røykdykker. Morten (Gerald Pettersen) er grinebiteren og intrigemakeren på laget, mens Ivar (Sajid Malik) er ung og uerfaren, men desto mer oppslukt av jobben. Tønder (John Sigurd Kristensen) er den kontrollerende og formalistiske sjefen på brannstasjonen.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Regi: Erik Poppe, Christian Brym, Berit Nesheim og Tor Tørstad
Prosjektleder: Folke Gravklev, 23 04 53 67/41 61 82 66
Manuskript: MAIPO Film & TV-produksjon
I rollene bl.a. Håkon Ramstad, Ines Prange, Anders Mordal, Duc Mai-The, Hallvard Holmen, Åsmund Brede Eike, Erik Kirkman, Gerald Pettersen, Line Verndal, Sajid Malik, John Sigurd Kristensen, Hans Rønningen og Marianne Mørk Larsen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51, 95 10 02 99
Hjemmeside: www.nrk.no/brigaden


LENKER
  • www.nrk.no/brigaden