Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. september 2004 kl 20.55 Kar for sin kilt

Kongen på haugen

Archie (Alastair Mackenzie) og Lexie (Dawn Steele) i „Kar for sin kilt
Archie (Alastair Mackenzie) og Lexie (Dawn Steele) i „Kar for sin kilt". (Foto: BBC)
Herren til Glenbogle, Archie, merker hele veien stor konkurranse fra sin halvbror Paul. Hvem skal være kongen på haugen i Glenbogle?

Archie MacDonald var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Da han omsider er etablert med kona Lexie og barneværelset står nyoppusset og klart, har en ukjent halvbror dukket opp – Paul.

Forbindelsen til fortiden
Paul får bli på godset, og han bruker tiden godt. Blant annet graver han i gammel slektshistorie.

Hva Paul finner ut, skal ikke røpes, bare at fru Molly blir sterkt foruroliget da sønnen Archie betror henne at han ikke var den rette til å arve Glenbogle.

F.o.m. neste uke sendes den danske serien "Krøniken" på lørdagskveldene.

Mer om serien
Kar for sin kilt er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie: Uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med ville han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert har han avfunnet seg med skjebnen og gjør nå sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land.

Lexie (Dawn Steele), Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, har etter hvert avansert til å stå ved Archies side som fruen av Glenbogle. En ukjent halvbror av Archie, Paul (Lloyd Owen), er nylig ankommet helt ut av det blå. Til mor Mollys (Susan Hampshire) store fortørnelse, fordi han er et resultat av avdøde far MacDonalds sidesprang.

Britisk dramaserie (2003)
Originaltittel: Monarch of the Glen – New Year Special
Produsert av: Ecosse Films/BBC Scotland
Med: Susan Hampshire, Alaistair Mackenzie, Dawn Steele, Hamish Clark, Alexander Morton
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 Les mer:LENKER
  • Mer om serien 
  • Mer om serien