Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. november 2000 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Med hjartet på rette staden (t)


NRK1 lørdag 4. november kl 21.35
Med hjartet på rette staden (30)

London-besøk i Aidensfield

Nick Rowan oppdager en bil med London-skilter i Aidensfield og avlegger en kort visitt i campingvogna til Charles Carter og hans åtte år gamle sønn, Simon. Litt senere ser Nick at en ukjent mann prøver å ta seg inn i campingvogna mens far og sønn er på fisketur. I kveldens episode skal vi også se at det bryter ut en smittsom sykdom i småbyen.

Nick synes den fremmede mannens oppførsel er mistenkelig og ber ham forklare seg. Mannen presenterer seg som Clive Loxton og sier han er en venn av familien Carter og bare ville hilse på. Men det skal vise seg at han er ute i et helt annet ærend.

Charles Carter, som tydeligvis tenker å bli en stund i Aidensfield, tar med seg Simon til den lokale skolen der de møter lærerinnen Joanna Weston. Senere på dagen stikker far og sønn innom Aidensfield Arms, og der blir Simon brått syk. Gina prøver å tilkalle sykepleieren Maggie, men Charles Carter tar med seg sønnen og forlater puben i all hast.

Og det er ikke bare Simon som blir dårlig. Etter hvert viser det seg at Aidensfield er hjemsøkt av en smittsom sykdom som kan komme til å berøre mange i småbyen.

I kveldens episode får vi også se at Blaketon er opptatt med en rugbyturnering, og at Greengrass sirkler rundt for å se om han kan tjene penger på å være talentspeider.

Om serien
Den britiske serien \"Med hjartet på rette staden\" (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Men nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde.

\"Med hjartet på rette staden\" er den mest populære serien i England og har hatt så mye som 17,7 millioner seere. Det gjør at serien er den mest sette dramaproduksjon på tv gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess.

NRK1 lørdag kl 21.35

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat
Med Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard, Clara Salaman, John Woodvine, Jonathan Linsley m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)

Bilder
1. Gina Ward på Aidensfield Arms (Tricia Penrose) frykter hun er smittet av alvorlig sykdom.

2. Alarmen går i Aidensfield. En smittsom sykdom kan komme til å berøre mange i småbyen. Sykepleieren Maggie Bolton (Kazia Pelka) og Nick Rowan (Nick Berry) får derfor mye å gjøre i kveldens episode av \"Med hjartet på rette staden\".