Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 16. desember 2008 kl 22.30 Safari

Pamela med piggtråd

Safari: Pamela Anderson poserer for fotografen Marilyn Minter i portrettet
Safari: Pamela Anderson poserer for fotografen Marilyn Minter i portrettet "Barbed Wire". (Foto: Marilyn Minter)
Grayson Perrys transvestitt-dekor, billedkunstneren Hamish Fultons motiver fra fotturer verden rundt, fotografen Marilyn Mintons Pamela Anderson-portretter og performance-art ved Regina Galindo – du ser det i Safari.

Grayson Perry dekorerer sine store krukker med scener fra sitt eget liv som transvestitt i et engelsk arbeiderklassemiljø. Sentralt i motivene hans står hans kvinnelige alter-ego Claire og hennes seksuelle fantasier, samt teddybjørnen Alan Measles, som har beskyttet ham mot en slem stefar. I 2003 tok kunstneren i mot den prestisjetunge Turnerprisen kledd som Claire. Safari møtte Perry i hans atelier i London.

Safari på tur
Kunstneren Hamish Fulton stiller ut tegninger, fotografier og veggmalerier basert på hans fotturer rundt i verden. Men det er selve turen som er den virkelige kunsten. Safari ble med kunstneren ut på tur i Norge.

"Barbed Wire"
Den amerikanske kunstneren Marilyn Minter fikk sitt gjennombrudd i godt voksen alder. Hun har markert seg i New Yorks kunstverden med sine nærgående fotomanipulasjoner av erotiske og tidvis halvpornografiske bilder. På en utstilling i Stockholm viser hun for første gang en serie portretter av Pamela Anderson, blant dem et kalt "Barbed Wire".

Naken performance
Performancekunstneren Regina Galindo står naken i et kaldt gallerirom. Foran henne ligger det en stabel med sammenbrettede klær. Denne situasjonen fikk kunstpublikummet i Oslo oppleve tidligere i høst. Hvordan det utviklet seg får du se i Safari, og vi kan avsløre at det ble en dramatisk kunstopplevelse.

Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2008)
Programleder: Helle Vaagland
Prosjektleder: Ingerid Nordstrand
Ved spørsmål: ingerid.nordstrand@nrk.no 99603903 / 23042493 eller
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57, mob 954 23 021
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no