Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 27. juli 2009 kl 20.25 Landeplage: Splitter pine

Splitter pine, for en låt!

Kjartan Kristiansen i DumDum Boys og Ravi. (Foto: Dinamo Story)
Kjartan Kristiansen i DumDum Boys og Ravi. (Foto: Dinamo Story)
Ravi ser nærmere på DumDum Boys’ "Splitter pine".

I 1989 ga DumDum Boys ut landeplagen «Splitter pine» på albumet med samme navn. Låten regnes av mange som den første vellykkede rockelåten som synges på norsk.

Ravi tar opp jakten for å finne ut hvorfor «Splitter pine» har blitt stående: Er det pga den finurlige teksten, vokalist Prepples tøffe sjarm på scenen eller er det rett og slett riffet som gjør det?

For å finne svar oppsøker Ravi blant andre Prepple Houmb og Kjartan Kristiansen i DumDumBoys, spellemann Stian Carstensen og klassisk komponist og pianist Wolfgang Plagge.

Om serien
Hvert år blir utallige låter skrevet, men de fleste dør uten videre oppmerksomhet. Noen blir en hit når de kommer, for så å tone sakte ut. Men innimellom dukker det opp hitlåter som forblir hiter, og som nye generasjoner tar til seg som sine egne. De blir landeplager.

Om Ravi
Ivar Chr. Johansen debuterer som programleder for NRK med "Landeplage". Han startet sin musikalske karriere i Jaga Jazzist, og har spilt med blant andre Briskeby, St. Thomas og The Jessica Fletchers.

I 2003 ble han for første gang frontfigur og vokalist med aliaset Ravi - i samarbeid med Folk & Røvere og DJ Løv. De siste årene har Ravi gjort seg bemerket på musikklistene med låter som "Utadæsjælåplevelse", "Dødssøt", "Venn" (for Tsunami-ofre), "E-ore", "Tsjeriåu" (med The Monroes), "Ås to i Osjlo" og "Neste Såmr" (med Lars Lillo-Stenberg).

Programmet er sendt tidligere.

Norsk underholdningsdokumentar-serie i åtte deler (2006)
Produsert for NRK av Dinamo Story
Programleder: Ravi
Produsent: Ingar Kristiansen
Prosjektleder NRK: Ales Ree
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no