Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 22. august 2011 kl 23.35 Blod, svette og hurtigmat

Vonde rygger og ris

De seks ungdommene fra England møter sin største utfordring. De skal jobbe med risproduksjon i Thailand, som innebærer både hete og vonde rygger.

I svært høy temperatur, med krum rygg jobber ungdommene lange dager på en risplantasje. Og når en av de unge blir syk, erfarer de hvor kort lønnen deres rekker.

Om serien
I Storbritannia kan man få hurtigmat til under femtilappen. Men hvor kommer egentlig denne maten i fra, hvordan er den tilberedt og til hvilken pris?

Seks unge konsumenter av hurtigmat blir ført inn i en verden de vet lite om. I en måned skal de jobbe på hvert eneste steg av hurtigmatproduksjonen. Helt fra dyrkestadiet til det ligger klart på tallerkenen.

Samtidig skal de leve sammen med de underbetalte arbeiderne i fattigslige kår og overleve på en lav lønn. De får også et innblikk i hvordan produksjonen ødelegger det lokale samfunn og kultur. Målet med sjokkterapien er å vise ungdommene hurtigmatens bakside.

Dokumentaren er i fire deler og hver episode har ulik hurtigmatrett på menyen.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dokumentar i fire deler
Original tittel: Blood, sweat and takeaways
Produsert: BBC
Pressekontakt: Nathalie Sprus 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf: 815 65 900
Publikumssevice