Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 13. juli 2007 kl 23.15 Hotell Babylon

Velkommen til Hotell Babylon

Her drikker de champagne på is, og har fem blanke stjerner i hotellets logo. Men gjestene er ofte mer falmet. (Foto: BBC Worldwide)
Her drikker de champagne på is, og har fem blanke stjerner i hotellets logo. Men gjestene er ofte mer falmet. (Foto: BBC Worldwide)
Visst drikker de champagne på is, og har fem blanke stjerner i hotellets logo. Gjestene derimot er ofte mer falmet. De neste åtte ukene kan vi stige inn et av Londons mer fasjonable hoteller i dramaserien "Hotel Babylon".

Som kjent lå Babels tårn i fordums Babylonia, som London-hotellets navn bygger på. Her er det bare de rike og velfødde som har råd å bo. Og med penger følger selvsagt intrige, drama – og en handling full av babelsk forvirring.

I en forførende og sexy hotellverden kan intriger og drama løses og/eller skapes for den rette slant penger. Dette er et miljø der du kan kjøpe omtrent hva du vil – om du bare er rundhåndet nok med drikkepenger, svarte penger eller penger som lukter.

Framstikkende hender
Pikkoloen og heisgutten, portieren og resepsjonisten, værelsepiken og garderobieren har nemlig alltid en framstikkende hånd.

Glamour, glatte fjes, glitrende krystallkroner – "Hotel Babylon" er et dypdykk inn i en frenetisk, non-stop-verden. Fra den diskrete nattportieren til den utsvevende bartenderen – her har alle sin historie.

BBC-serien bygger på forfatter Imogen Edwards-Jones bestsellerroman med samme navn, og er produsert i to serier á åtte episoder. Tamzin Outhwaite, best kjent fra "Østkantfolk" i rollen som Melanie, spiller hotellsjefen Rebecca Mitchell. Dexter Fletcher er portieren og Max Beesley tar imot oss i resepsjonen.

Kveldens episode
Charlie blir intervjuet av Rebecca for jobben som assisterende direktør. Men han har en hard motstander i Anna, som han dessuten har han en fortid med. For å få jobben tar Charlie alle midler i bruk. I tillegg har den vakre husøkonomen Jackie begynt å invitere han på stevnemøter til gjestenes soverom…

Britisk dramaserie (2006)
Originaltittel: Hotel Babylon, serie 1
Produsert av: BBC Worldwide
I rollene: Tamzin Outhwaite (Rebecca Mitchell), Emma Person(Anna Thornton-Wilton), Dexter Fletcher(Tony Casemore), Max Beesley(Charlie Edwards), Martin Marquez(Gino Primola) og Natalie Mendoza(Jackie Clunes)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no