Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 16. august 1999 kl 23.30 Sportsfiske med liv og sjel

Sportsfiske med liv og sjel (t)


NRK2 mandag 16. august kl 23.30
Sportsfiske med liv og sjel (1:11)

På fisketur i Danmark

De danske elvene blir flittig besøkt av pasjonerte fluefiskere på jakt etter storlaksen. I dette første av elleve programmer skal vi møte arkitekten Carl Emil Lindquist.
Sportsfiskerne vi møter i denne danske serien er alle individualister, mange av dem er eksperter, og flere er kjente personer i Danmark. Felles for dem er at de er lystfiskere med liv og sjel. Men de kan mer enn å fiske - de kan også fortelle en god historie. Derfor har de fått hvert sitt program hvor det fiskes og fortelles, og kanskje også fanges fisk. I løpet av serien skal vi også få se ulike fiskemetoder.

Programleder Line Arlien- Søborg lytter mer enn gjerne til de erfarne fiskernes store opplevelser. Hun blir med på alle turene og vil prøve å finne ut hvorfor noen blir bitt av denne basillen, og synes det er en livsnødvendighet å fiske.

Line har selv vært med på å fortelle historier. Hun har nemlig vært skuespiller i flere Malmros- filmer, og senere stått bak kameraet under andre filminnspillinger. De siste årene har hun vært tilknyttet Danmarks Radio/TV. I denne serien lar hun erfarne sportsfiskere komme til orde, og gir dermed en annen innfallsvinkel til natur- og miljøstoffet.

NRK2 mandag kl 23.30

Bilde (via Scanpix/Internett)
Arkitekten Carl Emil Lindquist er en ivrig sportsfisker. Og når fisken ikke biter, benytter han tiden til å fortelle gode historier. (Foto: Allan Beattie, DR)

Originaltittel: Derude med snøren
Programleder: Line Arlien-Søborg

Pressekontakt i Fjernsynets info.avd.: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41