Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 12. mars 2008 kl 21.25 Film: Demolition Man

Action med Sylvester Stallone

Sylvester Stallone som politimannen John Spartan – i nedfryst tilstand.
Sylvester Stallone som politimannen John Spartan – i nedfryst tilstand.
Handlingen i denne actionfylte filmen finner sted i 1996. Voldsgalskapen står i lys lue i Los Angeles. En av Los Angeles Police Departments mest beryktede folk, John Spartan, (Sylvester Stallone), er kjent som "the demolition man" (sprengningsmannen). Han jager den blonde psykopaten Simon Phoenix (Wesley Snipes) som myrder folk for et godt ord.

John lykkes med å fakke Simon, men ikke før psykopaten har myrdet uskyldige gisler. John blir beskyldt for drapene, og begge må gjennomgå en nedfrysingsprosess for å bli kvitt sine verste voldstendenser i det voldsfikserte samfunnet de lever i.

Filmen gjør et hopp fram i tiden til 2032. Los Angeles er blitt en forvokst storby med navnet San Angeles. Fattigdommen er avskaffet, og Arnold Schwarzenegger var en gang president i USA. I krigen mot fattigdommen er Taco Bell (Dan Cortese) den eneste overlevende.

Inn i dette rolige og uforstyrrede samfunnet blir psykopaten Simon "tint opp" av den regjerende, menneskekjære diktatoren Dr. Cocteau (Nigel Hawthorne). Grunnen er at Dr. Cocteau vil ha Simon til å drepe Edgar Friendly (Denis Leary), lederen for en gruppe undergrunnsopprørere.

Men Cocteau får mer enn han har bedt om når Simon drar ut på et regelrett mord- og tyveritokt. Motvillig må Cocteau også "smelte" politimannen John, som nok en gang må jakte på sin gamle motstander.

John lærer seg etter hvert å kjøre selvdrevne biler og ha sex iført hjelm. Ikke uventet treffer han snart Lenina Huxley (Sandra Bullock), en politikvinne som kjeder seg og har en nostalgisk fascinasjon for kulturen på 1900-tallet.

Filmen er sendt tidligere.

Science fiction/action (1993)
Originaltittel: "Demolition Man"
Med: Sylvester Stallone, Wesley Snipes, Sandra Bullock, Nigel Hawthorne, Benjamin Bratt
Regi: Marco Brambilla
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78