Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 5. mars 2005 kl 22.45 John Mayalls store 70-årsfest

Bursdagfeiring med britisk blues

Det blir en celeber bursdagsfeiring i bluesens navn når John Mayall inviterer til jubileumskonsert på scenen. (Foto: Eagle Rock Entertainment)
Det blir en celeber bursdagsfeiring i bluesens navn når John Mayall inviterer til jubileumskonsert på scenen. (Foto: Eagle Rock Entertainment)
Britisk blues’ gudfar, John Mayall, fylte 70 år i november 2003. Han feiret bursdagen allerede i juli med å arrangere en jubileumskonsert med gamle musikervenner. De tidligere medlemmene i The Bluesbreakers, Eric Clapton og Mick Taylor, var selvfølgelig på plass.

Også navn som Chris Barber, Buddy Whittington, Joe Yuele, Tom Canning og Hank Van Sickle ønsket alle å hedre Mayall.

Mannen bak The Bluesbreakers
Allerede på 60-tallet var John Mayall en farsfigur i britisk blues, og bandet hans, The Bluesbreakers, fungerte som et slags bluescollege for unge, håpefulle musikere. Under Mayalls ledelse fikk de en førsteklasses utdannelse i amerikansk bluestradisjon.

Selv både er og var Mayall en glimrende sanger, keyboardist, munnspiller og gitarist, noe publikum selv fikk oppleve under jubileumskonserten som NRK sender i kveld.

– Jeg har drømt om et arrangement som dette i mange år, sa Mayall selv i forbindelse med konserten. – Og først av alt ville jeg snakke med mannen som var sammen med meg da det hele begynte med The Bluesbreakers for førti år siden, Eric Clapton. Han slo seg sammen med Mick Taylor, som også er svært viktig for meg, og sammen har vi gledet oss til å reise tilbake i tid til bluesrøttene våre – live.


Britisk musikkprogram (2003)
Originaltittel: John Mayall 70th Birthday Concert
Produsert av: Eagle Rock Entertainment
Pressekontakt: Eirin Grytbakk , tlf 23 04 86 96/995 39 252