Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. juni 2002 kl 22.30 På fisketur med Bård og Lars

Bård og Lars slår et slag for røye

Bård Tufte Johansen (t.v.) og Lars Lenth drar til Finnmarksvidda for å fiske røye. Det blir en uforglemmelig tur. (Foto: Lars Nilssen)
Bård Tufte Johansen (t.v.) og Lars Lenth drar til Finnmarksvidda for å fiske røye. Det blir en uforglemmelig tur. (Foto: Lars Nilssen)
I sommer blir det gjensyn med Bård Tufte Johansens og Lars Lenths fisketurer fra år 2000. I det første av åtte programmer er det Finnmarksvidda som får besøk av de to fiskegale guttene. Det er røyeekspedisjon som står på programmet, og denne hemmelighetsfulle, vakre fisken fortjener mer oppmerksomhet, synes Bård og Lars.

En kanoekspedisjon på Finnmarksvidda er et naturlig valg. Men etter å ha tilbrakt litt for mange døgn sammen i et telt, er guttene skjønt enige om de er smålei hverandre. Dermed avholder de en "audition" i håp om å finne en tredjemann som kanskje kan tilføre gjengen en ny dimensjon. Kanskje blir det Oddvar Brå?

Etter en informativ og lærerik omvisning i Kautokeino med Ole Runa Hætta (fra Kâkâos-tv) som guide, labber gjengen innover vidda med kano på hodet. I begynnelsen er det god stemning, og et par røyer biter til og med på kroken. Men etter hvert utarter turen seg til et skremmende psykodrama der de mørke kreftene i menneskesjelen får fritt spillerom...

Dette får vi ikke se på tv:
- Lars og Bård slåss så fillene fyker i vierkrattet
- Bård hadde så hovne kjertler at luftambulanse som redning ble vurdert
- Bård sank ned til knærne i kvikksand, sto bom fast i en halvtime og måtte til slutt ofre sko og vadere for ikke å stryke med.

Underholdningsprogram produsert av Sherpa Film ved Lars Nilssen (90162103)
Prosjektleder NRK Underholdningsavdelingen: Charlo Halvorsen
Programledere: Bård Tufte Johansen og Lars Lenth
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23047853

Bilder
1. Bård Tufte Johansen (t.v.) og Lars Lenth drar til Finnmarksvidda for å fiske røye. Det blir en uforglemmelig tur. (Foto: Lars Nilssen)
2. Jammen klarte ikke Lars å fange en røye! (Foto: Lars Nilssen)
3. Bård ikledd viddas uniform - samedrakten. (Foto: Lars Nilssen)