Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 25. oktober 2008 kl 00.05 Elvis Costello fra Montreal Jazzfestival

Costello og Toussaint i Montreal

Elvis Costello var et av høydepunktene under fjorårets jazzfestival i Montreal (Canada). (Foto: Universal Music Norway.)
Elvis Costello var et av høydepunktene under fjorårets jazzfestival i Montreal (Canada). (Foto: Universal Music Norway.)
Elvis Costello og Allen Toussaints konsert var et av høydepunktene på jazzfestivalen i Montreal (Canada) sist sommer. De to musikerne kom i forbindelse med fjorårets turné ut med albumet "The River In Reverse". Flere av låtene fra albumet får du i dette konsertopptaket.

En rekke av sangene har Toussaint og Costello skrevet i fellesskap, og sistnevnte framfører også egne sanger fra de siste fire tiårene. Steve Nieve på piano og Pete Thomas på trommer fra Costellos gamle band The Attractions medvirker. Toussaints arrangementer for hornseksjonen Crescent City Horns, hans pianospill og Anthony "AB" Browns gitar setter et soulpreg på Costellos sanger.

Samspillet mellom de ulike musikerne er superbt, og arrangementene for horn er virkningsfulle spesielt på noen av Costellos mer ukjente låter.

Etter katastrofen
Det var etter katastrofen som orkanen Katrina forårsaket i New Orleans-området, at Costello og Toussaint tok fatt på dette samarbeidet. Konserten inneholder også flere nye og gamle sanger av Allen Toussaint.

Programmet er sendt tidligere

Kanadisk musikkprogram (2006)
Originaltittel: Elvis Costello Live in Montreal
Produsert av: Spectra International Distrib.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no