Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. juni 2000 kl 15.30 Fotball, menn: Norge-Italia

Fotball, menn: Norge-Italia


NRK1 lørdag 3. juni kl 15.30
Fotball, menn: Norge - Italia

Generalprøven

I ettermiddag sitter Arne Scheie klar på Ullevaal Stadion for å kommentere herrelandslagets siste kamp før det braker løs med EM i Belgia/Nederland. Italia er motstandere i dagens privatlandskamp. Norge har ikke møtt Italia siden de ble slått ut av VM i 1998.

Alle fotballinteresserte husker vel hvordan det gikk da Norge kom til kvartfinale i VM-sluttspillet i 1998 i Frankrike. Etter å ha slått Brasil 2-1 i den avgjørende puljekampen fikk Norge sterke Italia å kjempe mot i kvartfinalen. Med 10 mann på banen klarte italienerne å holde 1-0 ledelsen de hadde fått tidlig i kampen, og dermed var det over og ut for Norge, som den gang hadde Egil \"Drillo\" Olsen som trener.

Nå er det Nils Johan Semb som sitter i trenerstolen, og han har sammen med de norske spillerne klart å føre laget til et EM- sluttspill for første gang.

I dag er det altså generalprøve mot Italia på hjemmebane i Oslo. Det heter seg at dersom en generalprøve går dårlig, er premieren en sikker suksess. Norge møter Spania i den første kampen i EM, og ingenting hadde vært bedre enn å gå seirende ut av banen etter denne kampen.

Årets første privatlandskamp endte med 0-2 tap for Belgia, så Sembs gutter vil nok gjerne reise kjerringa i ettermiddag.

NRK1 lørdag kl 15.30

Bilde
Arne Scheie kommenterer fra Ullevaal i ettermiddag. (NRK- foto: Barbara Halden)

Egenprodusert fotballsending
Kommentator: Arne Scheie
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18