Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 10. juli 2005 kl 21.50 Politiagentene

Mac i faresonen

Ellen MacKenzie (Anita Hegh) får en drapstiltale mot seg. (Foto: Beyond Distr.)
Ellen MacKenzie (Anita Hegh) får en drapstiltale mot seg. (Foto: Beyond Distr.)
Kvelden før hun skulle i jobbintervju om sjefsjobben i drapsavsnittet, ble Ellen "Mac" MacKenzie dopet ned og bortført av John Murray. "Mac" mistenker nå den nye sjefen for drapsavsnittet i Melbourne, Harry Love, for å stå bak.

Da Murray ble funnet myrdet, anklaget Love "Mac" for drapet, og nå får hun hjelp av kollegene til å renvaske seg for anklagen.

Under dekke
Blant dem er Angie som klarer å komme seg på innsiden av drapsavsnittet. Under dekke av å være detektiv Shelley Oates etterforsker hun et trippeldrap, men arbeider i det skjulte for å oppklare mordet på John Murray. Angie klarer å frambringe en tilståelse i saken med trippeldrapet. Hun vinner Harry Loves tillit, og han setter henne på John Murray-saken.

Mens "Mac" er suspendert som leder av spaningsavdelingen, tar Andrew Bligh midlertidig over. Han slår alarm straks han oppdager at Angie poserer internt som Shelley Oates. Slik blir Angies framgang i drapsavsnittet kortvarig – og alt ser like mørkt ut for "Mac".

Mer om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Programmet er sendt tidligere.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 5)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57