Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 5. april 2010 kl 00.15 Inspektør Lynley

På’n igjen for Lynley

Etterforsker Barbara Havers (Sharon Small) og inspektør Lynley (Nathaniel Parker).(Foto: BBC Worldwide)
Etterforsker Barbara Havers (Sharon Small) og inspektør Lynley (Nathaniel Parker).(Foto: BBC Worldwide)
Etter en tids suspensjon er overinspektør Lynley gjeninnsatt i stillingen sin som inspektør i Scotland Yard. Mordet på en ung, kvinnelig forsvarsadvokat bringer inspektøren og hans kollega Barbara Havers inn i en bisarr verden av internett-vold.

Emily Proctors død virker både voldsom og mystisk. Lynley og Havers finner ut at det er gått fire måneder siden hun forlot jobben i et advokatfirma. Etter dette har Proctor sluttet seg til sin storesøster Lisa og jobbet for hennes underholdningskanal på nettet. Den viser seg å ha et klart pornografisk tilsnitt.

Grumset fortid
Den videre etterforskningen avdekker at en viss Robert Tanner hadde oppsøkt Emily Proctor og truet henne i dagene før drapet. Lynley og Havers får indikasjoner på at søstrene Emily og Lisa kan ha vært utsatt for incest under oppveksten. Og de registrerer at forloveden til eieren av advokatkontoret der Proctor var ansatt, Tony Wainwright, er avgått ved døden.

Rosenrøde feilskjær?
Kjærligheten ser igjen ut til å blomstre mellom inspektør Lynley og hans tidligere forlovede, Helen.

Også noe må ha skjedd mellom Havers og konstabel Winston Nkata under arbeidsoppholdet i Essex (forrige episode av "Inspektør Lynley"). De to viser seg nemlig å ha blitt kjærester.

Mer om serien
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser fram.

Programmet er semdt tidligere

Britisk kriminaldrama (2006)
Originaltittel: Inspector Lynley, serie 5
Kveldens episode: Chinese Walls
Produsert av: A BBC/WGBH Boston co-production/BBC Worldwide
Med bl.a. Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers)
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf. 414 28 800TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no