Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. mai 2003 kl 23.20 Advokatene

Svare strev for forsvaret

Av ulike årsaker forsøker retten å fjerne forsvarerne i to forskjellige saker.

Bank-investoren Scott Wallace er nylig frikjent for drap på sin kone. Plutselig går han amok og skyter ned Harry Duvall, arbeidsgiveren som nettopp har gitt ham sparken.

Advokat Berluti sier i et avhør etter hendelsen at Wallaces handling var en ren henrettelse. Bobby som forsvarer Wallace, kommer dermed i en meget trengt posisjon. Dessuten
har dommeren i saken mot Scott Wallace fått motforestillinger mot å la Bobby forsvare bank-investoren. Dette fordi to av Bobbys kolleger i advokatfirmaet hans er hovedvitner i saken mot Wallace.

Dop-penger til forsvaret
Kjemikeren Kevin Macklin er tatt med ett hekto heroin i bilen, og statsadvokat Helen Gamble legger ned påstand om fem års fengsel. Macklins advokat Mitchell Reese hevder imidlertid at klienten er uskyldig.

Ad omveier får Gamble rede på at forsvareren er betalt av de samme folkene som kjemikeren Macklin leverer narkotika til. Dette forteller hun dommeren, som spør Reese hvem som har engasjert ham som forsvarer for Macklin. Reese nekter å svare.

Mer om serien
En ny omgang av "Advokatene" sendes ut over våren (serie 5), som før med historier fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Statsadvokat Helen Gamble er (Lara Flynn Boyle) er Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams) og fått ja – nå går det mot bryllup. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 5)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57