Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. mars 2000 kl 22.00 Flekke United

Flekke United (ttv)


NRK1 torsdag 23. mars kl 22.00
Flekke United (4:14)

Prosjektuke og spennende reisemål

Etter bare to måneder på UWC begynner den lille bygda Flekke i Sogn og Fjordane å bli for liten for elevene. Gleder er derfor stor når prosjektuken endelig er i gang og spennende reisemål lokker.

Yasemin og Fernando tar hver sitt DV-kamera med i bagasjen. Chris og Vicky reiser til København for å gjøre sine prosjekter. Chris skal besøke et asylmottak, mens Vicky skal jobbe på en økologisk kafé. Begge tenker imidlertid på noe helt annet enn skolearbeidet. Vicky skal endelig treffe igjen kjæresten for første gang siden hun reiste til Flekke. Storbygutten Chris planlegger å slå seg løs i metropolen København sammen med kjæresten Andra.

Men alt går ikke alltid som planlagt...

Om serien
Hvert år kommer det 200 elever fra hele verden til den lille bygda Flekke i Sogn og Fjordane for å gå på det toårige internasjonale colleget United World College, UWC. I en dokumentarserie i 14 deler følger vi sju elever gjennom et helt år i et tett og avsondret skolesamfunn. Vi møter Yasemin (16) fra Tyrkia, Fernando (17) fra Nicaragua, Saye (21) fra Liberia, Vicky (17) fra Danmark, Mark (17) fra Kina, Chris (21) fra Zimbabwe og Aili (17) fra Norge.

Skolemiljøet blir som en verden i miniatyr. Det blir en tøff tid der de skal leve opp til skolens høye idealer og harde pensum, og tilpasse seg medelever fra 83 forskjellige nasjoner. Hvordan blir det å dele rom med fire andre som har en helt annen kulturell og politisk bakgrunn enn en selv?

NRK1 torsdag kl 22.00

Billedtekst
1. Storbygutten Chris planlegger å slå seg løs i Købenavn sammen med kjæresten. (Foto: Randi Helland).

Egenprodusert dokumentarserie i 14 deler
Prosjektleder: Marit Bredesen, tlf. 23045377
Idé og opplegg: Randi Helland
Serieproducer: Cecilie Bugge
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123