Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 4. mars 2001 kl 22.30 Ekstra Bladet

Ekstra Bladet (t)

NRK2 søndag 4. mars kl 22.30
Ekstra Bladet (3:6)

Frustrasjoner i redaksjonen

Det er ikke alltid at journalistene får servert de gode historiene på et sølvfat. Noen ganger må de stå på ekstra hardt. Det får vi se i den 3. utgaven av den danske avisserien \"Ekstra Bladet\", der frustrasjonen er stor blant journalistene. Ultrahøyrelederen Jörg Haider er forsvunnet. Side 9- pikens bryster er defekte og førstesideoppslaget om politiets \"farlige\" laserlys er kanskje bare et blålys.

Journalist Carl Johan Albrechtsen og fotograf Claus Lunde fortsetter sin intervjujakt på Jörg Haider i Klagenfurt i Østerrike. Lederen for det østerrikse Frihetspartiet viser seg imidlertid å være som sunket i jorden. De holder vakt på flyplassen og lusker ellers rundt i området der den omstridte partilederen har sitt domene. De er i ferd med å gi opp, når de plutselig får øye på Haiders kone...

Side-9 fotografen Jørgen Sperling har store kvaler. Blitsen har gått i stykker, og det er noe i veien med modellen Tikis bryster.

Anton Rasmussen er på sporet av en sak hvor en mann er blitt blendet av laserlyset fra politiets automatiske fartsmålere. Hvis det medfører riktighet at synet hans er blitt skadet, så er det en god sak for bladet, særlig fordi fartsmålerne skal opp til politisk behandling. Men kanskje er laserlyset bare et blålys?

På Rådhusplassen har Janne Aagaard og journalistpraktikant Tina Johansen stålsatt seg foran dagens rettsmøte hvor obduksjonsrapporten i Susan-saken skal legges fram for retten. Hva skal journalistene formidle videre til leserne av grusomheter rundt drapet på den unge kvinnen?

Ellers kan vi lese i morgendagens blad om en forsinket julefrokost, hvor Europas beste Elvis får medarbeiderne opp av stolene.

Om serien
I denne danske dokumentarserien i seks deler tar vi del i den hektiske hverdagen i Danmarks mest utskjelte men samtidig mest leste middagsavis. Vi følger journalister, fotografer og redaktører i Ekstra Bladet på jobb.

- Vi forsøker å vise hvordan man lager Ekstra Bladet på godt og vondt. Vi er ikke ute etter å utlevere avisen, men å komme så tett inn på medarbeiderne i redaksjonen som det er mulig, sier redaktør Tina Christel Andersen i DR1.

NRK2 søndag kl 22.30

Dansk dokumentarserie i seks deler fra DR
Hjemmeside: http://www.dr.dk/tv/tv- fakta/bladet/
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no og Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no