Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. november 2001 kl 11.45 Langrennsåpning på Beitostølen: 10 km, kvinner og 15 km, menn

Skisesongen i gang

I helgen er det klart for åpning av årets skisesong, som også er en viktig OL-sesong for de norske løperne. Men tre uker før sesongstart er det fremdeles snøfritt på Beitostølen der det første internasjonale rennet skal gå av stabelen.

Beitostølen hadde snøfall allerede i midten av september, men snøen forsvant like fort som den kom. Øystre Slidre IL, som er arrangør av FIS-rennene på Beito, er imidlertid optimistiske og venter at snøen kommer innen kort tid.

I rute
Det gjør også de norske løperne som har forberedt seg godt til årets sesong. Det er mye som står på spill i en OL-sesong, og det gjelder å ha et godt grunnlag.

Vårt største gullhåp, Bente Skari, har vært på høydeopphold i USA og Italia og har i oppkjøringen trent opp i mot tre økter per dag. - Jeg har kjørt det sammen treningsopplegget en lang stund, og har lykkes bra med det. Men jeg kjører bare rolige økter når jeg trener tre ganger om dagen, sier hun til langrenn.com.

Odd-Bjørn Hjelmeset ser også ut til å ha lagt et godt grunnlag. Søndag 21. oktober knuste lysluggen Bjørn Dæhlies mangeårige rekord under et testløp på bena i italienske Val Senales. Den italienske byen er siste stoppested før løperne vender nesa hjem til Norge og Gålå for siste innspurt før sesongstart.

- Jeg føler meg i bra form, og ting fungerer som det skal. Vi får vente og se, men jeg er temmelig sikker på at jeg ikke er noe dårligere rustet i år sammenlignet med i fjor, sier Hjelmeset.

Etter å ha knust skikongen Bjørn Dæhlies mangeårige rekord med rundt minuttet i en løype på 25 minutter, tyder ting på at 29-åringen har gjort det meste riktig i oppkjøringen til sesongen. Det var flere landslagsherrer som bet godt fra seg. Kristen Skjeldal ble nummer to, bare 10 sekunder bak Hjelmeset. Anders Aukland fulgte deretter - cirka 20 sekunder etter.

Også våre andre store håp for OL-sesongen, Frode Estil, Tor Arne Hetland og Thomas Alsgaard virker å være i rute. De har fulgt alle landslagets samlinger i oppkjøringen, og håper å kunne gå for gode prestasjoner både i verdenscupen og i Salt Lake City.

NRK på plass
NRK er på plass på Beitostølen med sitt faste team når skisesongen innledes denne novemberhelgen. Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen sitter i kommentatorboksen, Dag Erik Pedersen er reporter i målområdet og Åge Skinstad er ekspertkommentator. Dermed skulle alt være klart for en ny vinter med mye moro i skisporet.

NRK-Sporten
Egenprodusert sending
Kommentatorer: Kjell Kr. Rike, Jon Herwig Carlsen og Åge Skinstad
Reporter: Dag Erik Pedersen
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10