Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 28. februar 2009 kl 21.40 Brit awards 2009

Popbransjens prisdryss

Den største musikkprisutdelingen i Europa, popbransjens Brit Awards, gikk av stabelen i Earls Court i London 18. februar. I et halvannen times langt redigert opptak får vi se høydepunkter fra showet, som ledes av popdronningen Kylie Minogue sammen med komikerduoen James Corden og Mathew Horne.

Den nyutnevnte souldronningen Duffy, som selv er nominert til hele fire priser, er en av artistene som opptrer i showet. Hennes debutalbum "Rockferry" ble det mestselgende albumet i Storbritannia i fjor.

Coldplay vant 8. februar tre Grammy-priser for sitt siste album "Viva La Vida Or Death And All His Friends". De er nominert til fire priser i Brit Awards, og skal også spille på scenen.

Det gjør også USA-gruppa Kings of Leon, jentebandet Girls Aloud, superstjernene U2, boybandet Take That, R&B-kometen Estelle og indiepopduoen The Ting Tings. Vinnerne av årets hederspris, veteranene Pet Shop Boys, skal også opptre.

Nominasjonstoppen
Totalt blir det delt ut 13 priser i Brit Awards. Det er Duffy og Coldplay som topper nominasjonslista med sine fire priser. Adele, Elbow og Scouting For Girls er nominert i tre kategorier hver, mens The Ting Tings, Radiohead, Girls Aloud og Estelle er nominert i to kategorier.

Brit Awards står for British Record Industry Trust Awards, og er den britiske platebransjens prisutdeling for populærmusikk. Den ble delt ut for første gang i 1977, og har blitt utdelt hvert år siden 1982.

Redigert opptak av Brit Awards-showet
Produksjon: ITV
Programledere: Kylie Minogue, James Corden og Mathew Horne
Pressekontakt/programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 951 00 299
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no