Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 14. mars 2010 kl 20.10 Himmelblå

En helt spesiell gjest

Både på fastlandet og på Ylvingen dukker det opp plakater som reklamerer for en konsert, og en av personene på bildet er en fyr som Marit, Iris og Robin kjenner svært godt… Foto: Liv Ask / NRK
Både på fastlandet og på Ylvingen dukker det opp plakater som reklamerer for en konsert, og en av personene på bildet er en fyr som Marit, Iris og Robin kjenner svært godt… Foto: Liv Ask / NRK
Robins bursdag står for døren, og hans høyeste ønske er at faren skal dukke opp i selskapet.

I dagene før Robins bursdag dukker det opp plakater som reklamerer for en konsert på fastlandet. Iris observerer plakatene på vei hjem til hybelen sin, og får seg et lite støkk; en av personene på plakaten er et ansikt hun kjenner godt.

En hjelpende hånd
Marit har hendene fulle på Ylvingen, og skjønner at hun ikke kan drive pensjonatet helt alene. Dermed tilbyr hun Turid jobb, og den nye venninnen takker straks ja. Hun er både effektiv og hyggelig, men enda er det behov for mer hjelp, og Turid foreslår at Roland også kan hjelpe til. Marit er for stolt til lå slippe Roland innpå seg igjen, og avviser forslaget tvert.

Isfront
Forholdet mellom Brynjar og Leif Grøndahl er temmelig kjølig. Brynjar lurer fremdeles på hvorfor i all verden den tidligere rådmannen har flyttet til Ylvingen. Forklaringen om at han skal dyrke gulrøtter kjøper han ikke, han er overbevist om at det er noe Leif holder skjult for dem.

Business på Ylvingen
Selv om mye av Brynjars tid går med til å ergre seg over Grøndahl, har han også tid til litt andre prosjekter. En ny plan begynner å forme seg i hodet hans – han vil starte med whiskyproduksjon. Sammen med Roy leter han etter gode vannkilder på øya. Dessverre viser det seg at det beste vannet befinner seg i Grøndahls brønn…

Om serien
"Himmelblå" er en varm og morsom feelgood-serie med handling lagt til den naturskjønne øya Ylvingen i Nordland.

De første åtte episodene ble sendt i 2008, og var en enorm suksess for NRK. Serien både åpnet og avsluttet med milliontall, hvilket gjorde "Himmelblå" til tidenes mest sette dramaserie i Norge.

Nå står de siste ferske åtte episodene for tur, og vi følger øyboerne videre gjennom hverdagsliv og fest, dramatikk, kjærlighet, gleder og sorger.

Dramaserie etter en idé av Timothy Prager, sesong 3 (8 episoder)
Produksjon: NRK Drama
Manusforfattere: Morten Hovland, Birgitte Bratseth
Manusredaktør: Margrete Kåset
Regi: Petter Næss, Trond Fausa Aurvåg, Audny C. Øiamo-Holsen, Eva Dahr
Produsent: Vegard Stenberg Eriksen, Tore Bergstrøm
Medvirkende: Line Verndal (Marit), Elvira Haaland (Iris), Sebastian Warholm (Robin), Ketil Høegh (Brynjar), Ingrid Vollan (Britt), Lena Kristin Ellingsen (Karoline), Hallvard Holmen (Roy), Terje Skonseng Naudeer (Roland) m.fl.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl924 03 873 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
Publikumssevice