Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 19. januar 2005 kl 20.35 Pilot Guides: Shopping i Rio og Mexico City

Design i Rio, håndverk i Mexico City

Pilot Guides lokker med kulturopplevelser, folk og shopping i noen av verdens forlokkende byer. Estelle Bingham tar oss med til Mexico City, hennes venninne KT Comer til Rio.

Med sine vakre bystrender og bronsebrune mennesker, sin fascinerende historie og sin livslyst er Rio de Janeiro en by til å miste pusten av. Pilot Guides-reporteren KT Comer kaster seg ut i det. På vei til stranden smaker hun på østers til 25 cent stykket og kjøper seg verdens minste bikini.

Men det finns dyrere saker i Rio, for Brasil produserer 80 prosent av verdens edelstener, og en stopp i H. Sterns smykkeforretning er ikke forakte. En kikk innom magasinene for industrielle, designede produkter hører også med: Contemporaneo og Babilonia Feira Hype har priser som viser hvilket høykost-kontinent Europa er. Og en helt annen design finner KT på Ipanema hippy market.

Mexico City
Mexico er hjemland til noen av verdens beste kunsthåndverkere. Estelle Bingham finner fort ut at i hovedstaden er det mange av dem, og at byen er et paradis for den som er på utkikk etter noe håndlaget. Det være seg om du er en seriøs samler eller bare ute og "handler" med øynene.

Estelle tar oss med til noen av byens beste markeder og oppdager hvilke fantastiske tilbud som ligger og venter. Et besøk til en av verdens eldste panteforretninger hører med, likeså til bydelen Puebla der krukkemakerne og flisestøperne holder til.

Mer om serien
Pilot Guides byr på noen av de samme ledsagerne som i tidligere serier fra Pilot Film & TV Productions og som før er koffert bannlyst – men de tar med handlebag! Selvsagt blir det mye kultur og interessante folk også.

På handlelisten står Bangkok, Berlin, Dubai, Firenze, Hong Kong, London, Los Angeles, Marrakesh, Mexico City, Miami, Rio, Singapore og Wien. Reisekamerater er Megan McCormick, Estelle Bingham, Lucille Witney og KT Comer.

Britisk dokumentarserie (2002)
Originaltittel: Pilot Guides Bazaar
Produsert av: Pilot Film & TV Productions
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer