Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. januar 2001 kl 22.00 Kjærleik: Kampen for kjærleiken

Kjærleik: Kampen for kjærleiken (ttv)

NRK1 onsdag 17. januar kl 22.00
Kjærleik (2:3) Kampen for kjærleiken

Tid for kjærlighet?

Hvordan skal man finne tid og overskudd til å pleie parforholdet i en travel hverdag? Det er spørsmålet Grete og Helge prøver å finne svar på i \"Kampen for kjærligheten\" - den andre filmen i serien om kjærlighetens vilkår i forskjellige stadier av livet.

Grete og Helge er begge i slutten av 30-årene. De har tre barn: Magnus, Karoline og Sigurd. Karoline har Downs syndrom. Både Grete og Helge er i fullt arbeid. Fritida går med til å hente i barnehage, på skole, på avlastning, kjøre til spilling, legge unger, vekke unger, lage middag - arbeid og atter arbeid. Hvordan går det med kjærligheten midt opp i alt dette?

- Av og til kjennes det som om familien er et A/S, sier Grete.

Grete og Helge bestemmer seg for å reise på et samlivskurs for å samle trådene og hente seg inn igjen. Klarer de det?

Om serien
\"Kjærleik\" er fellestittelen på Liv Berit H. Gilbergs tre dokumentarfilmer om kjærlighet og kjærlighetens vilkår i forskjellige stadier av livet.

Hva er det med kjærligheten? Hva er det med drømmen om lykke? Hva slags drivkraft er dette som er så sterkt? Hva skjer når du ikke finner kjærligheten? Forandrer våre tanker om kjærligheten seg når vi blir eldre?

Statistikken er dyster. Mellom 40 og 50 prosent av alle som avgir ekteskapsløfte ender opp med samlivsbrudd. Og mindre enn halvparten av dem som holder sammen er virkelig tilfredse i sine samliv. Samboerforhold har enda dårligere odds.

Mister vi illusjonene etter hvert som vi møter livets barske realiteter og alderen gjør oss kloke av skade? Er det virkelig så vanskelig å dele livet med et annet menneske?

Filmserien behandler temaet kjærlighet med utgangspunkt i tre ulike livssituasjoner. I den første filmen møtte vi Monica (30) på jakt etter kjærligheten. Den andre filmen, som vi skal se i kveld, handler om Grete og Helge. De er i slutten av 30-årene og har tre barn. I en travel hverdag kan det være vanskelig å få tid til å dyrke kjærligheten.

Den tredje filmen (24.1.) handler om Lidvor (75) og Peer (80). For dem gjelder det å ta vare på den tiden de har. - For hver dag vi er sammen blir det en dag mindre for en av oss å være alene, sier Peer.

NRK1 onsdag kl 22.00

Dokumentarfilmserie i tre deler
Regi: Liv Berit H. Gilberg
Prosjektleder: Hanne Hoel
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)

Bilde
Med tre barn og full jobb blir det liten tid for Grete og Helge til å pleie parforholdet. De bestemmer seg for å melde seg på et samlivskurs. (Foto: Liv Berit H. Gilberg)