Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 19. juli 2005 kl 22.55 Politiagentene

Partydop

Angie (Katie Kendall) og Church (Peter Phelps) får hendene fulle med å rydde opp i en narkotikasak. (Foto: Beyond Distr.)
Angie (Katie Kendall) og Church (Peter Phelps) får hendene fulle med å rydde opp i en narkotikasak. (Foto: Beyond Distr.)
Hele spanergruppen ved politiet i Melbourne blir involvert da partydop begynner å ta livet av rave-ungdom i byen.

Lederen for narkotika-avsnittet, Reg Masters, tilkaller assistanse fra spanergruppen i en sak der to ungdommer er døde av ecstasy. En informant har tipset Masters om hvor produksjonen av det dødelige partydopet foregår.

Church i støtet
I rollen som narkolanger klarer Peter Church å få i stand en handel med produsentene av dopet, men noe går forferdelig galt da "satsen" tar fyr og han som "koker" dopet blir stygt forbrent. Til Churchs store sjokk viser de involverte seg knapt å være tenåringer.

Stone mikser medisinen
For å komme videre i saken sender lederen av narkotika-avsnittet inn Oscar Stone som "kokk". Han får produksjonen i gang igjen på "forsvarlig" vis, og på rave-ungdommenes partysted legges dopet ut for salg i håp om å fange den store fisken blant oppkjøperne.

Men en av jentene i gjengen faller bevisstløs om på dansegulvet, og Stone må haste i vei til sykehuset med henne. Spanernes tvilsomme etikk er åpenbar og gruppens rykte står på spill. Mac, Church, Angie og Danni rykker inn på ravepartyet for å rydde opp, men de får seg alle en kraftig overraskelse.

mellom>Mer om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Programmet er sendt tidligere.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 5)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57