Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 1. februar 2011 kl 21.30 Bokprogrammet: Vårens tendenser?

Vårens tendenser


Novelle på lesebrett, tykke bøker og gamle folk; Bokprogrammet har speidet etter tendenser i bokvåren, og funnet fram til tre vidt forskjellige bøker som alle speiler eksempler på aktuelle trender.

Er det en god nyhet for novellegenren at én million nordmenn svarer at de har tenkt å skaffe seg lesebrett? Mye kan tyde på at svaret er ja. Novellen som sjanger har alltid måttet slåss om oppmerksomhet mot den større romanen, men framtidssynserne spår at novellen vil trives ekstra godt på lesebrett.

En av Norges fremste novelletalent er forfatteren Ingvild Rishøi. Hennes nye bok "Historien om fru Berg" vil kanskje lastes inn av vårens lesebrettlesere. Og de bør ha lommetørkleet klart når tar fatt på historien om hamsteren fru Berg.

Frokost hos Riley
Vi har sett mange ambisiøse, altomfattende og tykke bøker i de siste årene. John Erik Rileys nær 900 sider lange bok "Heimdal, California" skviser seg inn i bokvåren før Knausgård lanserer nok en tykk bok, siste bind i serien "Min kamp". "Heimdal, California" handler om en norskamerikansk kjendiskokk som får et spektakulært sammenbrudd på tv. Men kan Riley selv lage mat? Det får du svar på når Bokprogrammets Siss Vik kommer på frokostbesøk til forfatteren.

Suksessdebut
Gamle folk som forteller historier er fortsatt populært, og jo eldre de er, jo bedre. Bokprogrammet har stoppet opp ved hundreåringen Allan Karlsson, hovedpersonen i romanen "Hundreåringen som klatret gjennom vinduet og forsvant" av Jonas Jonasson. Forfatteren ante nok ikke at hans litterære debut skulle bli en av Sveriges største salgsfenomener. Bokprogrammets reporter Hanne Skrikerud dro over grensen for å møte suksessdebutanten.

Egenprodusert litteraturprogram (2011)
Programleder: Siss Vik
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 911 64 716
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 Publikumssevice

Egenprodusert litteraturprogram (2011)
Programleder: Siss Vik
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt, Anja Nylund Hagen, tlf 911 64 716
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no