Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. april 2009 kl 21.25 Påskekrim: Lewis

Mystisk mordvåpen

Lewis og Hataway etterforsker drapet på en ung kvinne ved navn Marina Hartner. (Foto: Granada Media)
Lewis og Hataway etterforsker drapet på en ung kvinne ved navn Marina Hartner. (Foto: Granada Media)
Lewis og Hataway etterforsker et brutalt mord på en ung kvinne i Oxford. Mordvåpnet er et persisk, antikt speil og ved offeret finner de en lapp med navnet på en oldtidsby, skrevet i offerets blod. Kan dette være en kryptisk beskjed fra morderen?

En universitetslektor ved navn Hamid Jassim bekrefter at speilet er hans, men understreker samtidig at noen må ha stjålet det fra det ulåste kontoret, mens han var på en boklansering hos en forfatter ved navn Dorian Crane.

Ingen vitner
Den drepte kvinnen, Marina Hartner, viser seg å være fra Tsjekkia, registrert på en webside som formidler nettdating. I obduksjonsrapporten kommer det fram at offeret hadde sex samme kvelden som hun ble myrdet, men det er ingen vitner eller observasjoner som tyder på hvem hun har vært sammen med.

Lånte hotellrom
Lewis og Hataway oppdager imidlertid at Marina har lånt venninnens rom på Randolph hotell på mordnatten for å være sammen med en mann. Da hun forlater hotellet den skjebnesvangre natten blir hun fanget opp overvåkningskamera.

Opptaket viser at hun snakker med eieren av det persiske speilet, Hamid Jassim. Jassim innrømmer senere til politiet at han tilfeldigvis kjørte forbi, og at det eneste han gjorde var å tilby Marina skyss hjem. Dessverre for politiet, viser det seg også at Jassim har vanntett alibi resten av mordnatten.

Lewis og Hataway står overfor nok en kriminell gåte, da mordvåpenet i tillegg er beskrevet i perfeksjonistisk detalj i Dorian Cranes bok, lansert samme kvelden som det brutale mordet på Marina Hartner.

Britisk kriminalserie
Originaltittel: Allegory of Love
Produksjon: Granada Media
I hovedrollene: James Hathaway: Laurence Fox, Robert Lewis: Kevin Whately, Marina Hartner: Katia Winter, Dorian Crane: Tom Mison, Professor Hamid Jassim: Art Malik, Professor Norman Deering: James Fox
Pressekontakt: Karoline Berg, 23 04 94 86/901 08 954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900